Gemeente Rotterdam

Op zondag 7 oktober a.s. geeft wethouder Hamit Karakus om 13.00 uur het startsein voor de gemeentelijke campagne Bouwplaatsen in de Binnenstad'. De aankleding van de grootste bouwplaatsen zet de toon in deze campagne. Op tal van plaatsen in de binnenstad verschijnen de komende jaren aantrekkelijk vormgegeven bouwschuttingen. Deze laten een toekomstbeeld zien van de ontwikkelingen op de belangrijkste binnenstadlocaties. Zo blijft de binnenstad ook tijdens de verbouwing een aantrekkelijk gezicht houden.

De Rotterdamse binnenstad is volop in verandering, op het ogenblik zijn er veel bouwactiviteiten in het centrum. Alleen al voor het aantal grote bouwprojecten staat de teller nu op 56. Tegelijkertijd wordt er hard gewerkt aan de verbetering van de inrichting van de openbare ruimte, van straten en pleinen. Wie de stad bezoekt, kan de bouwputten soms niet meer ontwijken en vanaf 2008 wordt het aantal grote bouwlocaties eerder meer dan minder.

Al die ontwikkelingen staan niet op zichzelf maar hebben een doel: om de Rotterdamse binnenstad nog verder te ontwikkelen tot een moderne cosmopolitische binnenstad aan de rivier met groei in werkgelegenheid, toename van het aantal inwoners en een prettige, uitnodigende buitenruimte.

Naast de aankleding van de schuttingen voert de gemeente Rotterdam een aantal maatregelen in om de overlast tijdens de verbouwing tot een minimum te beperken:

* via 0800-1545, het gemeentelijke telefoonnummer, kunnen burgers informatie opvragen of klachten doorgeven over specifieke bouwplaatsen;

* het aanstellen van een verkeersmarinier om de bereikbaarheid rond bouwprojecten in de binnenstad te verbeteren;
* informatie over de ontwikkelingen in de binnenstad is te vinden op www.rotterdam.nl/binnenstad;

* inwoners en ondernemers van de binnenstad ontvangen een brief met informatie over de genomen maatregelen, de bouwactiviteiten en de meest recente ontwikkelingen in de binnenstad.

Het startsein van de campagne is een onderdeel van de vijfde editie van het Bouwputtenfestival, georganiseerd door het City Informatiecentrum. De hele maand oktober staat in het teken van dit festival met bouwputbezoeken, de verkiezing van de bouwvakker op Zuid, de dag van de eerste paal en een lezingenprogramma.

Bron: Bestuursdienst, 05-10-2007