Technische Universiteit Eindhoven

25-09-2007: Publieksdag TU/e op zondag 7 oktober

Reis mee naar een nieuwe wereld is het thema van de Publieksdag van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) die plaatsvindt op zondag 7 oktober. De TU/e laat van 12.00 tot 17.00 uur jong en oud op een leuke manier kennismaken met wetenschap en techniek. Bezoekers maken een reis naar een wereld van ontdekkingen en vernieuwingen tijdens het slimste uitje van het jaar.

Zes gebouwen op de TU/e-campus zijn geopend voor het publiek, dat gratis toegang heeft. Het programma biedt voor elk wat wils en met name jeugdige bezoekers kunnen zelf actief met techniek aan de slag. Er zijn shows, theatervoorstellingen en lezingen. Zo brengen TU/e-studenten drie shows: het Natuurkundecircus, de Chemieshow en Hoe? Zo, Elektro! Science Theater Pandemonia neemt bezoekers mee op reis door de tijd. Ook kunnen kinderen als echte chemische analisten met een labjas aan en veiligheidsbril op, aan de slag in het toverlab.

Achter elke nieuwe uitvinding, elke vernieuwende ontdekking staat een wetenschapper. Wetenschappers delen hun passie voor technologie en wetenschap. Op de Publieksdag worden bezoekers meegenomen op reis naar een nieuwe wereld. Een wereld van architectuur, chemie, robots, spanning en mens en technologie.

Website voor programma en kaartjes

Het complete programma van de Publieksdag is te vinden op een speciale website. Voor een aantal voorstellingen en lezingen zijn toegangskaartjes nodig. Deze gratis kaartjes zijn vooraf te bestellen via dezelfde website: www.tue.nl/publieksdag.