Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 06-10-2007

Politie houdt alcomobilisten aan

EMMEN De politie heeft vrijdagmiddag een 55-jarige automobilist uit Emmen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De Emmenaar werd in eerste instantie staande gehouden op de Nijkampenweg omdat zijn APK was verlopen. De man moest vervolgens een blaastest ondergaan. Naar aanleiding van de uitslag werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De automobilist scoorde bijna 1 promille. De man kreeg een bekeuring van 390 euro en een rijverbod van vier uren opgelegd. (07-182813)

ZUIDWOLDE De politie heeft vrijdagavond een 38-jarige automobilist uit Alteveer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten troffen de auto van de man aan in bossages langs de Meppelerweg. De man verklaarde dat hij uit de richting van Veeningen was gekomen en richting Zuidwolde wilde rijden. Op een gegeven moment moest de man uitwijken voor een duif en daardoor was daardoor van de weg geraakt. De automobilist moest een blaastest ondergaan en werd vervolgens aangehouden. Hij scoorde 2,3 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd. De man heeft een dagvaarding meegekregen. (07-182919)

NOORDSCHESCHUT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 39-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden op het Krakeel. De automobilist was staande gehouden door agenten ter controle. De man moest vervolgens een blaastest ondergaan. De onder invloed van alcohol verkerende man scoorde iets meer dan 1,2 promille. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, kreeg een bekeuring en een rijverbod van zes uren. (07-182971)

MEPPEL De politie heeft vrijdagnacht een 25-jarige automobilist uit Steenwijk aangehouden op de A32. Naar aanleiding van een getuige, die de man al slingerend zag rijden, konden agenten de automobilist ter hoogte van de afslag Centrum aan de kant zetten. Ter plaatse onderging de man een blaastest. Aan de hand van de uitslag werd deze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De automobilist scoorde iets meer dan 0,6 promille. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (07-182981)

Politie houdt winkeldief aan

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag een 29-jarige man uit Vught aangehouden in een supermarkt aan de Triade. De man wordt verdacht van winkeldiefstal. Hij had een tas bij zich waarin een grote hoeveelheid lipsticks met een totale waarde van 371 euro zat. De man werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. (07-182882)

Politie houdt vernielzuchtige man aan

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige Assenaar aangehouden op de Markt wegens vernieling. De man had tot twee keer toe een aantal tafels en stoelen omgegooid van een uitgaansgelegenheid aan de Markt. De man had ook tegen schotten getrapt van een andere gelegenheid. Toen agenten ter plaatse kwamen en de man op zijn gedrag aanspraken, ging deze er vandoor. Via de Vaart, Weierspoort, Gedemptesingel en de Kruisstraat werd de man uiteindelijk in de Singelpassage aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (07-182993)

Politie neemt deel aan grote verkeerscontrole A28

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag en avond deelgenomen aan een algemene verkeerscontrole op de A28 tussen de afslagen Assen Centrum en Assen Noord. Verkeersdeelnemers werden door motoragenten uit het verkeer genomen en naar parkeerplaatsen geleid ter controle. Politie Drenthe voerde deze controle uit in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, Douane, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Belastingdienst en Veilig Verkeer Nederland. In totaal werden 318 blaastesten afgenomen. Er werden verschillende overtredingen geconstateerd. Zo kregen drie personen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, 15 automobilisten kregen een bekeuring omdat men het rijbewijs niet kon tonen en een automobilist kreeg een bekeuring omdat deze het kentekenbewijs niet kon laten zien. Er werden twee onverzekerde autos aangetroffen en deze werden in beslag genomen. Een persoon kreeg een bekeuring wegens te gladde banden en vier automobilisten kregen een bekeuring voor het zonder noodzaak voeren van mistverlichting. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven voor onjuiste overige verlichting en twee voor rijdend een mobiele telefoon vasthouden. Een persoon had een verlopen rijbewijs en kreeg daarvoor een bekeuring en een andere automobilist kreeg een bon omdat de losbreekreminrichting niet in orde was. Zes automobilisten kregen een bekeuring voor het niet in orde zijn van de hulpkoppeling van de aanhangwagen. Verder kreeg een bestuurder van een vrachtauto een bon, omdat deze zonder chauffeursdiploma reed. Een automobilist kreeg een bekeuring wegens het inhalen over een doorgetrokken streep en een automobilist was in overtreding wegens gevaar voor afvallende lading.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat legde onder andere drie automobilisten een rijverbod op. De Algemene Inspectie Dienst trof een foutief mesttransport aan. De Koninklijke Marechaussee controleerde zestien documenten op echtheid en de Belastingdienst legde op zes autos beslag en inde verschillende achterstallige vorderingen motorrijtuigenbelasting. De Douane controleerde diverse voertuigen op lading en andere goederen die vervoerd werden. (07-182875)

Politie houdt automobiliste aan tijdens verkeerscontrole A28

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag een 65-jarige automobiliste uit Zuidlaren aangehouden tijdens een algemene verkeerscontrole op de A28. De vrouw negeerde het teken van een motoragent om af te slaan naar een parkeerplaats, waar ze gecontroleerd zou worden. Hierop probeerde de motoragent diverse malen de auto van de weg te krijgen, de automobiliste gaf geen gehoor. Uiteindelijk nam de vrouw de afslag Assen Centrum en werd zij op een parkeerplaats van een hotelketen aangehouden. Om daar te komen veroorzaakte zij eerst een aanrijding en negeerde het rode licht. De automobiliste werd overgebracht naar het politiebureau. (07-182874)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema, telefoon 0592 45 1280.