Gemeente Wervershoof


Verslag informatiebijeenkomst Structuurvisie Wervershoof 2020


04 okt 2007
Dinsdag 2 oktober is er een openbare inspraakavond over de Structuurvisie van de Gemeente Wervershoof gehouden. Hier het verslag van deze informatiebijeenkomst..

1. Opening
Wethouder Mosch opent om 19.30 uur de bijeenkomst en heet alle belangstellenden welkom. Bij deze bijeenkomst is een aantal raadsleden aanwezig en namens het college mevrouw Wilms. De burgemeester is helaas verhinderd. Het doel van de bijeenkomst is de burgers de gelegenheid te geven hun zienswijzen kenbaar te maken ten aanzien van het voorontwerp Structuurvisie.
Na de inleiding van de wethouder kunnen aanwezigen het woord voeren over het Beeldkwaliteitsplan, de Structuurvisie en de Plankaart. Het verslag van deze avond zal binnen 2 dagen beschikbaar zijn en zo snel mogelijk op internet openbaar toegankelijk zijn.


2. De Structuurvisie
De wethouder geeft aan dat de oude Structuurvisie een bereik had tot 2015. De nieuwe Structuurvisie geeft een kader tot 2020. De nieuwe Wet ruimtelijke ordening schrijft een structuurvisie voor. Het is tevens een strategisch document bij een eventuele fusie in de toekomst. Vervolgens geeft de wethouder een opsomming van de beleidsuitgangspunten die ten grondslag liggen aan de Structuurvisie. Hij noemt de beleidsuitgangspunten voor de 5 thema?s:


1. Wonen

2. Economie en bedrijvigheid

3. Voorzieningen

4. Recreatie en toerisme

5. Bereikbaarheid en ontsluiting

De wethouder wijst vervolgens op de verdere procedure:
- Het document is in het college behandeld.
- Het woord is nu aan het publiek. Tot 7 november 2007 kunnen zienswijzen worden ingeleverd.

- Een Nota van Antwoord wordt opgesteld naar aanleiding van de zienswijzen.

- Begin 2008 komt de structuurvisie in de raad.
- De visie ligt daarna 6 weken ter inzage.

- Vaststelling door de raad wordt midden 2008 verwacht.
- Daarna is beroep nog mogelijk bij de Raad van State.


3. Reacties van het publiek
Achter de tafel hebben drie raadsleden plaatsgenomen, de heren Sijm, Vroegop en Plekker. De wethouder vraagt naar reacties uit het publiek.

Mevrouw Linda Meester reageert niet als inwoner maar als belangstellende en vraagt wat de kracht is van dit document na een eventuele fusie.

Wethouder Mosch legt uit dat het als strategisch document zal worden meegenomen naar een nieuwe gemeente.

De heer Van Leeuwen vraagt wat de status is van dit voorontwerp. Hij suggereert dat het ontwerp illegaal tot stand zou zijn gekomen. Hij vraagt wat er gebeurt als dit ontwerp nietig verklaard zou worden. Volgens hem heeft de burgemeester gezegd dat de structuurvisie niet volgens de wet tot stand is gekomen en heeft hij de minister hierover geïnformeerd.

Wethouder Mosch antwoordt hierop dat het vanavond over de inhoud van de Structuurvisie gaat en niet over de totstandkoming.

De heer Sijm is verbaasd over de woorden die de burgemeester zou hebben gezegd. Hem is niets bekend over eventuele onregelmatigheden.

Na deze twee reacties zijn er geen sprekers meer.


4. Sluiting
Wethouder Mosch sluit de bijeenkomst om 20.15 uur.

Aanwezige raadsleden: L.E. Plekker (ABC), T.J.W. Sijm (Zwaagdijker Dorpsbelang), E. Vroegop (PvdA). Aanwezig collegelid: wethouder M.J. Wilms-Nielen. Voorzitter: wethouder P. Mosch. Verslag: Marleen Weel, Extern Topsecretaresses.

Ons adres: Raadhuisplein 1 1693 EA Wervershoof info@wervershoof.nl Telefoon: 0228-587171
Privacy|Colofon|Copyright|Proclaimer|Google