Gemeente Grave

6 oktober: brandweer oefent in gevangenis

"Samenwerken heeft zeker toegevoegde waarde"

Zoals op televisie sinds enige tijd in een spotje te zien is vallen ernstige calamiteiten niet te plannen. De voorbereiding op het bestrijden van dergelijke incidenten wel. Mede daarom wordt er op 6 oktober aanstaande een grote brandweeroefening bij Penitentiaire Inrichting (P.I.) Oosterhoek gehouden.

"Oefenen is essentieel voor de brandweer" stelt de Graafsche commandant Twan Langenhuizen. "Zeker in bijzondere objecten; en de P.I. hoort zeker tot deze categorie. Incidenten zoals eerder in de Scheveningse gevangenis benadrukken dit". De heer Van Linden, coördinator BedrijfsHulpVerlening (BHV) van de P.I. onderschrijft deze stelling. "Wij hechten veel waarde aan een goede samenwerking met de P.I. en dan in het bijzonder met de BHV organisatie. De BHV'ers zijn immers de mensen die bij een brandalarm het eerst in actie moeten komen", aldus de heer Langenhuizen. Daarom is een paar jaar geleden de samenwerking geïntensiveerd. Dit heeft er toe geleid dat er jaarlijks structureel diverse keren samen met de BHV en de brandweer geoefend wordt. Tijdens deze oefeningen komen allerlei aandachtspunten boven, waarop een volgende keer geanticipeerd wordt.

Zo zijn de bluswatervoorzieningen verbeterd en kan de ploegleider BHV van PI Oosterhoek van dezelfde verbindingsmiddelen als de brandweer gebruik maken.

Samenwerking "Land van Cuijk"

Jaarlijks oefenen de korpsen van Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Anthonis bij het optreden in groter verband. Dit jaar wordt de oefening in het kader van deze samenwerking dan ook gehouden in Grave.

De oefening gaat rond 09.30 van start en duurt tot omstreeks 12.00 uur.

Informatie Gemeente Grave, cluster Communicatie en Bestuursondersteuning, (0486) 477 299/238.