Gemeente Schiedam


September

Stadserf viert tienjarig bestaan en Dag van de Naturalisatie

26 september 2007

Voor alle Schiedammers is het met de Dag van de Naturalisatie en het tienjarig bestaan van de nieuwbouw op het Stadserf dubbelfeest op zaterdag 6 oktober 2007. Theater a.d Schie, het Gemeentearchief Schiedam, de Stadswinkel, het Woon Informatie Centrum en Bibliotheek Waterweg, allen gevestigd op Stadserf 1, houden die dag Open Huis en organiseren een groot aantal activiteiten in het teken van het thema Wonen in Schiedam. Op het Stadserf wordt in een grote tent de Dag van de Naturalisatie gevierd.

Burgemeester W.M. Verver-Aartsen opent de dag om 12.00 uur met de opening van de tentoonstelling 'Zitten in stijl, 19de-eeuwse trends in Schiedam' in de Stadswinkel. Aansluitend snijdt de burgemeester in de foyer van het theater een supergrote taart aan met tienjarige Schiedamse kinderen. Iedereen is van harte welkom om samen met het gemeentebestuur te genieten van koffie met taart.

Tentoonstellingen, rondleidingen en boekpresentaties Het gebouw op Stadserf 1 staat bol van de activiteiten, tentoonstellingen en rondleidingen. Bibliotheek Waterweg krijgt een woonachtige setting met presentaties van diverse interieurwinkels uit Schiedam. Daarnaast organiseert de bibliotheek rondleidingen, treedt het koor Multiple Voice op en komt auteur Jan Terlouw vertellen over zijn nieuwste boek 'Dierbaar'. Het eerste exemplaar ontvangt wethouder M. Siljee. Ook auteur Thomas Lieske is aanwezig voor een signeersessie. In het Gemeentearchief is een tentoonstelling te zien over de Schiedamse architect Piet Sanders (periode 1910 - 1920) met het accent op de gerenoveerde woningen in de Gorzen. Historische films uit het archief zijn te zien in de Aleidazaal. De tentoonstelling 'Zitten in stijl, 19de-eeuwse trends in Schiedam' wordt verzorgd door het Stedelijk Museum Schiedam op locatie. In de entreehal van het stadskantoor organiseert het museum workshops voor kinderen vanaf zes jaar bij de tentoonstelling. De Stadswinkel is deze zaterdag ook geopend en het publiek kan er voor alle diensten terecht.

Speciale aanbieding
Geen feest zonder cadeaus. Daarom kan het publiek de hele dag terecht voor leuke acties. Zo kan iedereen voor maar 1.00 een foto van zijn eigen straat laten afdrukken in het gemeentearchief, in de Stadswinkel kunnen bezoekers gratis pasfotos laten maken en het Theater a.d Schie geeft 10,00 korting op tien voorstellingen. Op het Stadserf kan iedereen gratis een familieportret laten maken door de Schiedamse fotograaf Sjef van Duin.

Dag van de Naturalisatie
Zaterdag 6 oktober is ook de Dag van de Naturalisatie in Schiedam. Om dit te vieren is buiten in een tent op het Stadserf van alles te zien op het gebied van thee. Er zijn een ruil- en verkoopbeurs van theepotten en een theeschenkerij. Kunstenares Pien Westerveld laat theepotten zien die zij beschilderd heeft en bezoekers kunnen samen met haar theekommetjes beschilderen. De feestdag wordt in stijl afgesloten met een naturalisatieceremonie voor de Schiedammers die deze maand Nederlander worden tussen 15.00 en 16.00 uur. Voor degenen die zich houden aan de Ramadan, staat er natuurlijk een verrassingspakketje klaar om mee naar huis te nemen.

Tien jaar Stadserf
zaterdag 6 oktober
11.00 - 16.00 uur