Grand Prix Mondivin


Wie bereidt het meest moderne wildgerecht
AMSTERDAM, 20071005 -- Grand Prix Mondivin is een nieuwe wedstrijd voor chefs en sommeliers in Nederland om de ultieme spijscombinatie te bereiden die past bij Domaine Mondivin 2003 uit Villány, Hongarije. De alom geroemd wijnkenner en Christie's wijnexpert Michael Broadbent was eerder buitengewoon positief verrast over de resultaten die Domaine Mondivin in Hongarije boekt met de druif cabernet franc.

Wild en wijn

Het hoofdingrediënt voor het te bereiden gerecht is dit jaar wild. De keuze van de wildsoort is vrij, onder de voorwaarde dat vers Nederlands wild gebruikt wordt. Deelnemers aan de wedstrijd krijgen persoonlijk een fles Mondivin 2003 overhandigd om onder ideale omstandigheden voorbereidingen te treffen om tot een harmonieuze afstemming met het gerecht te komen.

Beoordelingen

De gerechten en combinaties worden beoordeeld door een deskundige jury onder voorzitterschap van Jan van Lissum (GaultMillau Nederland, Domaine Mondivin) waarin verder Thérèse Boer (sommelier/eigenaar De Librije), Erik Sauter (Domaine Mondivin) en Theus de Kok (projectleider van de Wildacademie) zitting nemen. Daarnaast worden 2 nader bekend te maken Nederlandse topchefs uitgenodigd als gastjurylid.

De beoordeling van de inzendingen vindt plaats op maandag 22 oktober in Hotel Gastronomique De Echoput in Hoog Soeren. Hier presenteren de deelnemers voor de jury hun combinatie bij Domaine Mondivin 2003. Direct na afloop van de wedstrijd volgt een diner waarbij de uitslag bekendgemaakt wordt.

Officiële huldiging

De officiële huldiging van de winnaar volgt op maandag 29 oktober, tijdens het feestelijke Nationaal Wilddiner. Daarbij wordt onder andere de winnende combinatie geserveerd door de brigade van De Echoput. Tevens worden alle overige deelnemers voor deze gelegenheid uitgenodigd om deel te nemen als gast aan het Nationaal Wilddiner. De winnaar krijgt als hoofdprijs een 3-daagse, vineuze reis naar Boedapest aangeboden. Voor de 2e- en 3e-prijswinnaars zijn er kisten Domaine Mondivin samengesteld uit diverse oudere jaargangen.

Nationale wildacademie

Voorafgaand aan het wilddiner wordt de Nationale Wildacademie officieel opgericht, een samenwerkingsverband van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereninging, de Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW), en De Echoput.

Top 3 presentatie tijdens Wine Professional

De drie beste combinaties van de Grand Prix Mondivin zullen tevens gepresenteerd worden tijdens de meest toonaangevende vakbeurs in de Benelux op het gebied van kwaliteitswijnen en fijne gastronomische producten, Wine Professional 2008, 7 t/m 9 januari in de Amsterdam RAI.

Deelname

Chefs en sommeliers die willen meedoen aan deze wedstrijd sturen hun recept/omschrijving van het gerecht en korte beknopte motivatie vóór 17 oktober aanstaande naar: info@thewinesite.nl met als onderwerp Grand Prix Mondivin.

Organisatie

De Grand Prix Mondivin is een initiatief van The Wine & Food Association en wordt ondersteund door Domaine Mondivin (Villány, Hongarije), exclusief importeur en -distributeur voor Nederland Vinites, de Nationale Wildacademie en de Academie voor Gastronomie.