Presentatie Formule Veenman tijdens A1 Grand Prix 2007 weekend
CAPELLE A/D IJSSEL, 20071005 -- Met een wervelende presentatie heeft Veenman, specialist op het gebied van documenten automatisering, de meerwaarde belicht van het unieke concept van de 'Veenman-formule'. De Grand Prix A1 op het circuit van Zandvoort was een uitgelezen gelegenheid om ruim vijftig relaties te laten genieten van de races en tevens te ervaren, wat Veenman aan topprestaties in huis heeft.
Ook vorig jaar was Veenman op de eerste A1 race van het seizoen in ons land van de partij. "Omdat het een landenwedstrijd is, spreekt dit echt tot de verbeelding. Het team van Jan Lammers met coureur Jeroen Bleekemolen is een hecht team. In dat concept kunnen wij ons ook vinden. Dat is de reden om ook dit jaar weer met ons team op Zandvoort te verschijnen", vertelt Eric Annema, Algemeen Directeur.
Lag de nadruk vorig jaar nog op de lancering van een nieuw product uit de LINIUM-range, ditmaal was gekozen voor de algehele presentatie van de toegevoegde waarde van Veenman. Veenman levert niet alleen, maar adviseert en biedt totaaloplossingen op elk gebied van documenten automatisering. "Advies op maat is onze kracht", aldus Rudi Verzuu, Productmanager Solutions en één van de organisatoren van het Veenman-weekend. "Daarom hebben we tijdens dit weekend het hele verwerkingsproces visueel gemaakt vanaf het moment dat een order of document binnenkomt tot de laatste bewerking".
Veenman had verspreid over de zaterdag en de zondag ruim vijftig gasten uitgenodigd. De gasten werden al om acht uur 's ochtend ontvangen door Eric Annema tijdens een uitgebreid ontbijtbuffet in restaurant 'De Uitkijk' in Bloemendaal. Rudi Verzuu: "We hebben bewust gekozen voor een vroeg tijdstip om parkeerproblemen te omzeilen. Daarom ook besluiten we de dagen met een feestelijk diner, want direct na de races staat het verkeer muurvast".
In de speciale Veenman-tent op het circuit werden diverse demosessies gehouden. Die fysieke demonstratie werd toonbaar gemaakt aan de hand van een en hetzelfde document. Gestart werd met het scannen van het document om het vervolgens op te slaan en terug te vinden. Vervolgens wordt het document ge-output. Tijdens elke stap werd stilgestaan bij belangrijke issues als wetgeving, voordelen en autorisatie.
P&O Ferrymasters
Veel belangstelling trok gastspreker Jurgen Gudde, IT-Coördinator Continent van het internationale transportbedrijf. "De contracten voor de bestaande kopieermachines liepen ten einde en het bedrijf wilde de richting op van MFP's. Veenman had zich verdiept in onze problematiek en kwam met oplossingen en niet alleen met machines. Zo stond de afdrukapparatuur niet optimaal opgesteld en er waren 38 verschillende types machines aanwezig. Tevens was er een verschuiving van kopieervolume naar printvolume en we hadden geen goed inzicht in tonerverbruik en afdrukvolume. Veenman stelde voor er een project van te maken met een rol voor iedere afdeling. Zo werd er gestandaardiseerd: overal kwamen MFP's van HP met faxmogelijkheden en bulkprinters. Dit kan steeds verder uitgebouwd worden naar de toekomst. Groot denken, klein beginnen was het devies."
Voor P&O Ferrymasters was dit een eerste stap in de richting van digitalisering van de documentenstroom. Als onafhankelijk deskundige benadrukte hij de meerwaarde van Veenman. "Samen met Jan van der Velden van Veenman hebben wij het hele traject vastgelegd tot in de kleinste details. We vulden elkaar uitstekend aan. Het was een enorme klus, die perfect is uitgevoerd. Mede dankzij Veenman heeft P&O Ferrymasters nu de controle terug over haar documentenstroom", aldus Jurgen Gudde.
Ronde tafelgesprekken
Tijdens de lunch werden de gasten van Veenman uitgenodigd voor `ronde tafelgesprekken'. In groepjes van 5 personen werden cases uit de praktijk besproken en de huidige situatie doorgenomen. Opvallend daarbij was de diversiteit van de genodigden, die afkomstig waren uit de bouw, scheepvaart, gezondheidszorg, grafische sector, onderwijs, foodsector, overheid, makelaardij en advocatuur.
Tastbare beveiliging
Toch was er ook nog een opvallende noviteit in de Veenman-stand, een primeur die veel bekijks trok: de tastbare beveiliging van de LINIUM C550. Het maken van prints kan dan relatief niet duur zijn, maar in het kader van de wet op de grote getallen gaat er toch een behoorlijk bedrag mee om. Iedere ondernemer weet, dat veel werknemers nog wel eens een afdrukje maken voor privégebruik. En vele kleintjes maken een grote. Daarom is de LINIUM C550 uitgerust met een uniek beveiligingssysteem.
In het geheugen van het systeem zijn de vingerafdrukken opgeslagen van die medewerkers, die binnen een bedrijf geautoriseerd zijn om afdrukken te maken. Het apparaat reageert dan ook uitsluitend op opdrachten tot het maken van kleurenprints, indien die verstrekt worden door een geregistreerde 'vingerafdruk'.
Uiteraard trokken de kwalificatietrainingen van de Grand Prix A1 op zaterdag en de races op zondag de meeste bekijks. Veenman straalde naast de tienduizenden bezoekers op Zandvoort en de prestaties van de coureurs en hun teams. De gasten van Veenman konden bovendien vanuit de speciale Veenman-skybox de races van start tot finish op de voet volgen.
De succesvolle dag werd afgesloten met een voortreffelijk diner, waarbij de gasten nog eens op informele wijze met elkaar konden napraten.
Veenman