Gemeente Delft

Nieuw snelheidsremmende maatregelen bij Koepoort

Bij de kruising Stalpaert van der Wieleweg, Van Miereveltlaan, Maria Duystlaan worden nieuwe snelheidsremmende maatregelen getroffen. Ter hoogte van de zebra bij de Koepoortstraat en ter hoogte van de Groenlandselaan komen plateaus die van stoep tot stoep lopen. De aanleg start maandag 8 oktober en zal ongeveer drie weken duren. Tijdens het werk is er voor het verkeer slechts een rijbaan beschikbaar.

De tijdelijke oversteekplaatsen moeten de verkeersveiligheid van de voetgangers rondom de bouwlocatie van de Koepoortgarage verbeteren. Eind juni waren al maatregelen genomen door de plaatsing van kussendrempels op de rijbaan van de auto s. Omdat het autoverkeer de kussens vermeed door over het fietspad te gaan rijden, zijn de drempels kort na aanleg weggehaald. Aansluitend is er een nieuw plan voor snelheidsremmende maatregelen gemaakt. Dit is na de zomervakantie, in september, met de bewonersbelangenvereniging Koepoort en de Jan Vermeerschool besproken.

De werkzaamheden worden per rijstrook uitgevoerd waardoor er één rijbaan open blijft voor het verkeer. Tijdelijke verkeerslichten regelen het verkeer. Dit kan mogelijk voor vertraging zorgen. Automobilisten wordt aangeraden een andere route te kiezen.

Noot voor de redactie (