GTI NV

Hoogste punt bereikt in renovatie ministerie van Financiën

Utrecht, 5 oktober 2007

Op 4 oktober 2007 is met het plaatsen van het dak van het atrium het hoogste punt bereikt in de renovatie van het ministerie van Financiën aan het Korte Voorhout in Den Haag. Dit betekent een nieuwe mijlpaal in de bouwactiviteiten.

Consortium Safire - een samenwerkingsverband tussen ABN AMRO, Burgers Ergon, GTI, ISS Facility Services en Strukton - is verantwoordelijk voor ontwerp, renovatie, financiering en herinrichting van het ministerie van Financiën, inclusief het beheer en onderhoud van het gebouw voor een periode van 25 jaar. Volgens goede traditie in de sector organiseerde Safire op 4 oktober een feestelijke bijeenkomst voor de bouwvakkers en projectbetrokkenen die sinds begin 2007 samen werken aan de renovatie.

Het gerenoveerde gebouw krijgt een eigentijdse en representatieve uitstraling, waarbij het kenmerkende brutalistische karakter wordt gehandhaafd. Voor alle bouwactiviteiten die nieuw worden aangebracht, is het dak van het atrium het hoogste en symbolisch gezien het mooiste punt. Het atrium vormt het 'hart' van het gebouw. Het geeft toegang tot het vergadercentrum, het bedrijfsrestaurant en overige centrale algemene ruimten. In het midden van het atrium komt boven de grote vergaderzaal een binnentuin.

Het project PPS Renovatie Financiën is het eerste project voor rijksgebouwen in Nederland dat via een publiek-private samenwerking (PPS) tot stand is gekomen. Deelnemers aan dit project zijn: de Rijksgebouwendienst, het ministerie van Financiën en Safire. Begin 2007 is Safire begonnen met de bouwkundige renovatie. Het gebouw wordt naar verwachting eind 2008 in gebruik genomen.

---


Noot voor de redactie,