Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Augustus

---

Koningin 5 oktober 2007 bij galapremière Ciske de Rat - de Musical

Hare Majesteit de Koningin woont vrijdagavond 5 oktober in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam de galapremière bij van Ciske de Rat - de Musical.

De Nederlandse musical laat dit keer niet alleen de jeugd, maar ook het leven van een volwassen Ciske de Rat zien. De musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker. Met de première van Ciske de Rat - de Musical wordt Stichting Bio-Kinderrevalidatie gesteund.

In 1984 ontving de 14-jarige Danny de Munk de Koningin bij zijn filmpremière van Ciske de Rat. Meer dan twee miljoen bezoekers zagen destijds de film over het Amsterdamse jongetje dat gespeeld werd door Danny de Munk. In de musical is de jonge Ciske de Rat weer terug en is ook te zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man. Danny de Munk speelt ditmaal de rol van volwassen Cis. Daarnaast bestaat de cast uit o.a. Mariska van Kolck, Hugo Haenen, Hajo Bruins, Sjoerd Pleijsier, Marjolijn Touw, Marleen van der Loo en Ad Knippels. De muziek voor de musical is gecomponeerd door Henny Vrienten. Script en liedteksten zijn geschreven door André Breedland, die samen met Maurice Wijnen ook verantwoordelijk is voor de bewerking van de trilogie Ciske de Rat van Piet Bakker. Paul Eenens verzorgt de regie.

Met de première van Ciske de Rat- de Musical steunt Joop van den Ende Theaterproducties de Stichting Bio-Kinderrevalidatie. In 1927 richtte het Nederlands Bioscoopbedrijf de Stichting Bio-Vakantieoord op om via bioscoopcollectes geld in te zamelen en daarmee kinderen uit achterstandswijken in de grote steden een verblijf in een vakantiekolonie in Bergen aan Zee te kunnen bieden. In 1960 kwam de Stichting Bio-Kinderrevalidatie in de plaats van de oude stichting. Deze richtte zich sindsdien op de begeleiding, verzorging, huisvesting, recreatie en revalidatie van kinderen met een handicap. In de loop der jaren is Bio-Kinderrevalidatie zich blijven inzetten voor voorzieningen voor jongeren met een handicap.

29 augustus 2007
© RVD