Gemeente Dordrecht


Autistische jongeren maken bijzondere fototentoonstelling

4-10-2007
foto stadsverkenner Raphael Nog tot 14 oktober is de fototentoonstelling Via Lumina Stadsverkenners te zien op de Voorstraat 166. Deze fototentoonstelling is gemaakt door autistische jongeren. De tijdens vijf stadsexpedities gemaakte foto's zijn een bijzondere verzameling, waarbij je kunt zien dat autisten op een andere manier naar dingen kijken. Het project is gefinancierd vanuit het Actieplan Cultuurbereik.

Via Lumina is een nieuwe stichting die zich richt op mensen die om welke reden dan ook moeilijk in het reguliere circuit terecht komen. De stichting is bezig met een open atelier/ontmoetingscentrum voor en door kwetsbare mensen met bijzondere talenten op de Voorstraat-Noord.

De tentoonstelling is nog tot 14 oktober te bezichtigen in het pand Voorstraat 166. Dit kan alleen op zaterdagen en zondagen van 13.00 tot 17.00 uur. Komende zondag zijn twee stadsverkenners aanwezig om eigen werk toe te lichten.

Het project is gefinancierd vanuit het Actieplan Cultuurbereik 2005-2008. Dit plan heeft tot doel om zoveel mogelijk mensen actief en passief te betrekken bij kunst, cultuur en cultuurhistorie. Met name bevolkingsgroepen die nu nog niet zo vaak met uitingen van kunst en cultuur in aanraking komen. De Dordtse culturele instellingen ontplooien met dit doel een scala aan laagdrempelige activiteiten. Daarnaast is er zogeheten 'vrije ruimte', bestemd voor medefinanciering van initiatieen van Dordtenaren zelf. De financiële middelen voor de uitvoering van het Actieplan Cultuurbereik worden beschikbaar gesteld door het ministerie van OCW en de gemeente Dordrecht.