Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 05-10-2007

Politie houdt beschonken fietser aan

ASSEN - De politie heeft donderdagavond een 48-jarige fietser uit Assen aangehouden. De onder invloed van alcohol verkerende man was op de Smetanalaan tegen een voor hem van rechts komende personenauto gereden. De fietser kwam vanaf het fietspad Peeloërpad. Er was enkel materiële schade. Zowel bij de fietser als bij de 55-jarige automobilist uit Assen werd een blaastest afgenomen. De fietser bleek teveel te hebben gedronken en werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kreeg de verdachte een boete van 110 euro en mocht hij zijn weg vervolgen. (07-182649)

Politie houdt verdachten aan
EMMEN De politie heeft donderdagavond een 30-jarige Emmenaar in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht, zijn 19-jarige vriendin uit dezelfde woonplaats, te hebben mishandeld. De 49-jarige in Emmen woonachtige vader van het slachtoffer ging na de mishandeling verhaal halen en vernielde daarbij twee ruiten van de woning van de verdachte. Ook bedreigde hij hem met een hooivork waarna hij door omstanders werd overmeesterd en overgedragen aan de politie. Beide verdachten zitten vast. (07-182679/07-182688)

Openbare dronkenschap
HOOGEVEEN Een 41-jarige inwoner van Gees werd donderdagmiddag bekeurd voor openbare dronkenschap. De man, hiervoor een dag eerder ook al bekeurd, lag zwaar onder invloed in de stationshal bij het Stationsplein. Hij werd op zijn verblijfadres door de politie afgeleverd. (07-182509)

HOOGEVEEN Op de Markt trof de politie donderdagavond een 42-jarige inwoonster van Wijster aan. De vrouw was dronken en gevallen. Ze gedroeg zich zeer vervelend tegen voorbijgangers en wilde niet geholpen worden. De vrouw werd aangehouden en met een bon op zak uiteindelijk thuis afgeleverd. (07-182641)

Politie houdt bromfietser aan

RODEN De politie heeft donderdagavond een 42-jarige man uit Roden op de Bakkerstraat aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen dat de man zonder helm op zijn bromfiets reed en hielden hem daarop staande. De man moest tevens een blaastest ondergaan en scoorde rond de 1,2 promille. Hij moet zich binnenkort verantwoorden tegenover de rechter. (07-182656)

Politie rolt hennepplantages op
NIEUW BUINEN In een loods aan de Drentse Poort trof de politie donderdagmorgen een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal werden 650 planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur in beslag genomen en vernietigd. De 51-jarige uit Winschoten afkomstige eigenaar zal binnenkort gehoord worden. (07-179601)

VALTHERMOND Aan het Zuiderdiep werd donderdag achter de woning van een 48-jarige Valthermonder een buitenplantage bestaande uit 289 planten aangetroffen. Deze werden gerooid en vernietigd. De man werd aangehouden. (07-181727)

ASSEN In een woning aan de Elbestraat werd donderdag op de bovenverdieping een niet in werking zijnde kwekerij aangetroffen. Met uitzondering van de planten werden alle voor de kwekerij benodigde goederen aangetroffen. De 58-jarige bewoner deed vrijwillig afstand van de goederen. (07-182540)

ASSEN Achter een woning aan de Dahliastraat trof de politie donderdag 23 hennepplanten aan. De bewoonster, een 52-jarige vrouw, verklaarde de tuin te verhuren aan haar 40-jarige buurvrouw. De planten werden vernietigd en de politie onderzoekt de zaak. (07-182550)

Politie houdt beginnend bestuurder aan

HOOGEVEEN De politie heeft donderdagavond een 21-jarige automobilist uit genoemde woonplaats aangehouden op de Brinkstraat. De man scoorde tijdens een controle 0,69 promille. De beginnend bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau. Hij werd bekeurd en kreeg een rijverbod van vier uren opgelegd. (07-182677)

Politie onderzoekt inbraak bedrijfspand

BEILEN De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijfspand aan de Wattweg in Beilen. Onbekenden hebben drie kunststof kozijnen weggenomen ter waarde van 1050 euro. (07-182469)

Illegale lozing wasbenzine

OOSTERHESSELEN De politie heeft donderdagochtend in een slootkant aan de Geserweg een illegale lozing van wasbenzine aangetroffen. Agenten troffen veertien jerrycans wasbenzine aan, met elk een inhoud van 25 liter. Er lagen ook twee jerrycans met ammoniak erin. Alle jerrycans zijn verwijderd en de politie onderzoekt de zaak. (07-182486)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema, telefoon 0592 45 1280.