Vodafone verlaagt data roaming tarief voor consumenten

05/10/2007 10:21



Vodafone Libertel NV



Data Calculator maakt verbruik transparant

Maastricht, 5 oktober 2007 - Vanaf deze week heeft Vodafone Nederland zijn consumententarief verlaagd voor mobiel datagebruik in het buitenland. Klanten met een Zorgeloos Internet BloX betalen nu in het buitenland geen EUR 0,59 maar 0,15 per 20 kb. Om de kosten van dataverbruik inzichtelijker te maken voor klanten, heeft Vodafone tevens een handig online hulpmiddel ontwikkeld. Deze Data Calculator geeft klanten een indicatie van het aantal 'bytes' dat verbruikt wordt bij het bezoeken van websites, het ophalen/versturen van e-mail of het bekijken van video's op de mobiele telefoon.

Guy Laurence, CEO van Vodafone Nederland: "Sinds de introductie van Zorgeloos Internet BloX, zien we dat onze klanten steeds vaker hun mobiel gebruiken om te internetten, ook in het buitenland. Het ligt dus voor de hand om de tarieven te verlagen en transparanter te maken, zodat klanten hier ook optimaal van kunnen profiteren. Met deze ongeëvenaarde prijsstelling en de introductie van de Data Calculator toont Vodafone zich wederom leider in de markt van roaming."

Met de Data Calculator kan een klant het aantal te bezoeken websites, te versturen e-mails, te downloaden foto's of bijvoorbeeld ringtones aangeven. De Data Calculator vertaalt dit automatisch naar aantal MB's, waardoor de klant veel beter inzicht krijgt in de hoeveelheid dataverkeer en dus de kosten.

Vodafone is de eerste mobiele operator in Nederland die de data roaming tarieven voor consumenten zo substantieel verlaagt. De nieuwe tarieven zijn geldig op alle 42 Vodafone Passport netwerken. Kijk op vodafone.nl/datacalculator voor alle tariefinformatie en toegang tot de Data Calculator.

/ / / / / / / / / / / / /
Over Vodafone Libertel B.V.
Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het meest toonaangevende telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel 232 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 25 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 40 landen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.