Gemeente Putten

Putten, 3 oktober 2007

Op vrijdag 5 oktober om 11.00 uur zal wethouder F.W. Fabriek officieel de eerste straatverlichting ontsteken in Bijsteren.

Voor het gehele plan Bijsteren is gekozen voor de nieuwste verlichting met behulp van CPO-lampen. De gemeente heeft gekozen voor de duurdere CPO-verlichting van Philips, omdat die bij een zeer laag stroomverbruik een hoge lichtopbrengst geeft en een lange levensduur heeft.

Deze CPO-lampen zullen in moderne armaturen geplaatst worden die zijn afgestemd op het hoge kwaliteitsniveau van het woongebied. De kleuren van de masten en de armaturen zijn in overleg met het stedenbouwkundige bureau vastgesteld en harmoniëren daardoor met de omgeving.

In verband met diverse technische ontwikkelingen en kwaliteitscontroles was al rekening gehouden met een langere levertijd. Helaas bleek dit toch nog een half jaar langer te duren. Op een aantal plaatsen werden daarom tijdelijke lichtmasten geplaatst.

Deze week is gestart met de aanleg van de straatverlichting. De plaatsing van de lichtmasten met armaturen zal plaatsvinden in de plandelen 1.1 en 1.2 (de inmiddels bewoonde wijk in Bijsteren: omgeving Kelderskamp, Bollengoed en Bijsterense Slagen) en het gebied van De Kraak.

De straatverlichting voor het gebied Bijsteren zal voldoen aan de landelijke adviesrichtlijnen en daardoor een grote bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid van de omgeving.

Ook door middel van deze verlichting meent het gemeentebestuur een bijdrage te leveren aan deze kwalitatief hoogwaardige wijk.