Gemeente Lelystad

Gemeente presenteert zich met architectuur en wonen op Woonfestival

Vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober vindt in Sportcentrum De Koploper het Woonfestival Lelystad plaats. Woonfestival Lelystad wordt voor de achtste keer gehouden. Alle trends, innovaties en nieuwe projecten op het gebied van bouwen en wonen worden in de spotlights gezet.

Er is bijzondere aandacht voor duurzaam bouwen. De gemeente Lelystad neemt op het Woonfestival een eigen stand in. Onderwerp dit jaar in de gemeentestand is architectuur en het wonen in Lelystad. Het Woonfestival is vrijdag geopend van 14.00 21.30 uur en op zaterdag van 10.00 17.00uur.

Gemeentestand

In de gemeentestand zijn presentaties van architectuur- en verblijfsmogelijkheden te zien. Bezoekers kunnen er een virtuele rondrit maken door Lelystad. Bezoekers die zich bij de stand van de gemeente melden maken kans op een geheel verzorgd weekend in Lelystad. Er is informatie over binnenkort beschikbare kavels in Jol en Galjoen-Zuid voor de bouw van een eigen woning.

Gratis kaartjes

De entreeprijs voor het Woonfestival 3,- per persoon. De gemeente Lelystad geeft echter zolang de voorraad strekt gratis kaartjes weg. Bij de balie van het Infocentrum in de hal van het Stadhuis zijn deze vrij verkrijgbaar.

Ontdek Lelystad

Op een groot scherm (ca 3x3) wordt de plattegrond van Lelystad afgebeeld. Hierop worden verschillende gebieden van de stad belicht; recreatieplekken en woongebieden. Deze gebieden lichten in willekeurige volgorde op en er verschijnen foto(s) van het betreffende gebied. Het scherm is te bedienen door middel van een touchscreen.

Fiets mee door Lelystad

Er is een achttal korte filmpjes te zien van diverse woonwijken in Lelystad. In de stand komen twee grote beeldschermen met een fiets ervoor, zodat mensen kunnen ervaren hoe het is om door mooi Lelystad te fietsen. Op het stuur van de fietsen wordt een touchscreen geplaatst waarop mensen een route kunnen kiezen. Wanneer er niet gefietst wordt, verschijnt op het beeldscherm de tekst ga toch fietsen. De bedoeling is uiteraard om zoveel mogelijk mensen te laten fietsen die zo een beeld van Lelystad kunnen krijgen.

Kavels Parkeiland Jol

Er zijn presentaties van de kavels binnen het project Parkeiland in de Jol. Er is een maquette van het gebied gemaakt waarop de beschikbare kavels zijn afgebeeld. Ook de projectwoningen die hier komen en waarvan een aantal nog te koop zijn, staan op de maquette.

Op de kavels staan enkele voorbeelden van verschillende typen woningen die conform de beeldkwaliteitseisen gebouwd kunnen en mogen worden. Ook zijn er twee grote vierkante woningen afgebeeld. Dit zijn voorbeelden van speciale woningen die onder architectuur gebouwd zullen worden. Er zijn folders aanwezig met de beeldkwaliteitseisen en folders met de prijslijst en de grootte van de kavels.

Kavels Galjoen

In Galjoen Zuid zijn tien vrije bouwkavels beschikbaar. Op het Woonfestival worden deze gepresenteerd. Er is dan een brochure beschikbaar met informatie over de grootte en de prijs van de kavels.

Stadshart

Het Stadshart wordt op beeldschermen gepresenteerd op een eigen wand. Er wordt een filmpje en een diapresentatie getoond. Er is ook een mooie luchtfotoplattegrond. Verder liggen er in de stand gratis nieuwsbrieven, pennen/snoepjes van belegger Fortis en kussentjes voor bij het klussen in huis of in de tuin.

Weekendje Lelystad

Bezoekers van de gemeentestand kunnen een geheel verzorgd weekendje Lelystad winnen. Mensen kunnen in de stand een kaartje invullen en een slagzin (slogan) afmaken die begint met Lelystad is... Maximaal vijf personen kunnen een weekendje weg winnen, van zaterdag op zondag met tal van activiteiten.

Bustoer

Op zaterdag tijdens het Woonfestival is er de mogelijkheid om Lelystad per bus te verkennen. Er zal 3x een bus vertrekken van de Stichting Lelystad Promotie; om 11.30 uur, om 14.00 uur en om 15.15 uur. In de bus kunnen mensen een vragenlijst invullen. Wanneer ze deze ingevuld inleveren na de bustocht in de stand krijgt men een presentje.

HanzePark

Tegenover de gemeentestand staat een aantal ontwikkelaars van HanzePark. Zij promoten gezamenlijk het wonen in HanzePark, de nieuwe in ontywikkeling zijnde wijk nabij het NS-station. Deze wijk wordt geheel in Duduokstijl gebouwd.

Woontypetest

Op de website www.zowiljewonen.nl is een test te vinden van 10 vragen om uit te zoeken welk woontype je voorkeur heeft. Wie de test invult met achterlating van naam- en adresgegevens, krijgt gratis kaartjes voor het Woonfestival en maakt meteen kans op het weekendje weg in Lelystad. Op een aantal populaire websites heeft de gemeente banners geplaatst die verwijzen naar de woontype-test. De gemeente hoopt zo mensen te verleiden naar Lelystad en het Woonfestival te komen.
---