Gemeente Breda

Akkoord met transportbranche over Bredase milieuzone per 5 oktober

De Gemeente Breda heeft overeenstemming bereikt met vervoerders- en verladersorganisaties EVO, TLN, KNV, het Platform Detailhandel Nederland en het Retail Platform Breda over de randvoorwaarden van de Bredase milieuzone.

Tijdens de officiële opening van de milieuzone op 5 oktober aanstaande worden de gemaakte afspraken bekrachtigd in een convenant. De milieuzone houdt in dat alleen schone vrachtwagens nog welkom zijn in de binnenstad van Breda. Het college van burgemeester en wethouders heeft wethouder Willems gemachtigd om het convenant namens de Gemeente Breda te tekenen.

Grenzen Bredase milieuzone

De milieuzone in Breda komt te liggen aan de binnenzijde van de singels. De buitensingels zoals de Tramsingel, Oranjesingel, Wilhelminasingel en de Fellenoordstraat blijven wel toegankelijk voor alle vrachtverkeer.

Verkeersbesluit ter inzage

Voor de invoering van de milieuzone is een verkeerbesluit nodig. Het definitieve verkeersbesluit ligt van 4 oktober tot 14 november ter inzage op het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10, Breda. U kunt het verkeersbesluit ook inzien via www.breda.nl.

Ontheffing en boetes

Betrokkenen worden van begin oktober tot 1 januari 2008 geïnformeerd en gewaarschuwd over de Bredase milieuzone. Vanaf 1 januari 2008 moeten alle eigenaren van vrachtwagens die niet aan de toelatingscriteria voldoen, een ontheffing aanvragen. De gemeente gaat voorlopig soepel om met het verlenen van de ontheffingen.

Brabants ontheffingsbeleid

Om uniformiteit binnen de provincie Noord-Brabant na te streven werken de grote Brabantse steden aan een gemeenschappelijk beleid voor het verlenen van de ontheffingen per 1 juli 2008. De Brabantse steden werken hier onder regie van de provincie Noord-Brabant de komende tijd aan. Op 1 juli 2008 voert Breda het gemeenschappelijk opgestelde ontehffingsbeleid in.

Breda, 27 september 2007