Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 216

datum: 25 september 2007

Urban Nights op de Hof krijgen vervolg met 033 Sports&Cult

Jongeren kunnen zich weer vermaken tijdens de wekelijkse koopavond in de Amersfoortse binnenstad. De eerste helft van het jaar is elke donderdagavond door Stichting Welzijn Amersfoort (SWA) en Stichting Recreatie en Onderwijsvoorzieningen (SRO) een sport- of cultuuractiviteit gehouden op De Hof. Het tweede seizoen dat afgelopen donderdagavond van start ging, biedt een heel nieuw programma onder de naam 033 Sports&Cult.

In het kader van Veilig Amersfoort en Amersfoort Jong zijn voor de hotspot binnenstad meerdere projecten voor jongeren opgezet. Het doel van deze projecten is om jongeren duidelijk te maken dat ze er mogen zijn, maar om hen ook te wijzen op hun verantwoordelijkheden met betrekking tot overlast, lawaai en troep.

"Niet hangen, maar leuke activiteiten doen!"
SWA en SRO Wijksport hebben in opdracht van de gemeente voor dit najaar een aantrekkelijk programma ontwikkeld voor de jongeren. Van 20 september tot en met 20 december kunnen jongeren elke donderdagavond op De Hof onder begeleiding sporten of deelnemen aan activiteiten. De ene week is er een sportactiviteit verzorgd door SRO Wijksport, de andere week een culturele activiteit door het jongerenwerk van de SWA. De jongeren kunnen 'hangen' met elkaar, terwijl ze ook actief meespelen in een potje panna-voetbal of geëntertaind worden door optredens of een act op het podium. Jongeren die op donderdagavond in de stad rondhangen zullen door jongerenwerkers en de wijkagent naar deze activiteiten op De Hof worden verwezen.

Stadsberichten Extra
Vrijdag 5 oktober verschijnt in de binnenstad huis-aan-huis een Stadsberichten Extra waarin binnenstadbewoners en -ondernemers kunnen lezen wat er dit jaar allemaal al is gebeurd en wat er staat te gebeuren in de binnenstad op het gebied van veiligheid. Deze Stadsberichten Extra is ook af te halen bij de Informatiewinkel in Stadscafé De Observant.

Informatie: Herman Wiersema, communicatieadviseur Strategie en Communicatie Concernstaf, telefoon 033 469 43 63 of e-mail h.wiersema@amersfoort.nl.


---- --