Interseroh neemt een meerderheidsbelang in de internationale ondernemer in metaal, Europe Metals

04/10/2007 20:18



PR Newswire



KEULEN, Duitsland, October 4 /PRNewswire/ --

- Equity belangen in twee ondernemingen in Nederland en in Hongkong

Met een meerderheidsbelang in de internationaal opererende Nederlandse onderneming Europe Metals b.v. en in het in Hongkong gevestigde Europe Metals Asia Ltd. is de Interseroh Group uit Keulen een aantal plaatsen gestegen in de toonaangevende groep van Europese non-ferrometalen schroothandelaren en recyclebedrijven.

Voor de beursgenoteerde groep, wiens staal en metaal
recyclingactiviteiten gecentreerd zijn in het in Dortmund gevestigde Interseroh Hansa Recycling GmbH, betekent de acquisitie een toename van zo'n 120.000 ton non-ferrometalen, zoals messing, aluminium en koper, als mede een groei in omzet van om en nabij 200 miljoen Euro, gebaseerd op de cijfers van Europe Metals voor 2006.

Europe Metals b.v. werd in 1990 opgericht en naast het hoofdkwartier heeft het 3 doorvoerstations: in Duitsland, Nederland en België. Voor de doorvoer en de administratie zijn 27 werknemers verantwoordelijk. Het management van de twee ondernemingen blijft ongewijzigd.

"De twee Europe Metals ondernemingen zullen de positie van Interseroh op de internationale handelsmarkt van non-ferrometaal schroot aanzienlijk versterken. Door het meerderheidsbelang over te nemen maken we de waardevermeerderende keten korter door direct toegang te hebben tot de eindconsumenten in de Oost-Aziatische markt", aldus Christian Rubach, directeur van Interseroh, verantwoordelijk voor de staal en metaal recycling. Het doel van de nieuwe holdings is om de hoeveelheid van internationaal verhandelde non-ferrometalen te doen toenemen door middel van toegang tot de reeds bestaande handelsplatforms van Interseroh."

"Na de acquisitie van verscheidene staalschroot ondernemingen in de eerste helft van dit jaar, is de inkoop in deze locaties eens te meer een belangrijke bouwsteen voor de groeistrategie van Interseroh", aldus Johannes-Jürgen Albus, CEO van Interseroh AG. "Interseroh is actief betrokken bij het proces van concentratie en consolidering van de staal en metaal recycling industrie."

Het gebruik van secondaire ruwe materialen spaart de natuurlijke bronnen en vermindert de uitstoot klimaatschadelijke stoffen. "We hebben het hier over een recyclingeconomie op wereldschaal. Interseroh sluit de materiaalketens; onze onderneming genereert daardoor ruw materiaal dat aan de industrie wordt geleverd. Op die manier leveren wij een belangrijke bijdrage aan de vraag voor gerecyclede materialen en aan het sparen van natuurlijke bronnen. Milieubescherming is voor Interseroh een belangrijk onderdeel van onze business activiteiten."

De groep heeft nu zo'n 50 verwerkings- en handelslocaties in het segment dat gericht is op de recycling van staal en metaal. Zelfs voor deze acquisities verwerkte en verhandelde Interseroh in 2006 rond de 3,3 miljoen ton staal en metaal schroot, waarmee het één van de top drie Duitse ondernemingen is op het gebied van metaalschroot recycling.

De in Keulen gevestigde Interseroh Group, met meer dan 70 locaties en zo'n 1.700 werknemers in Duitsland en Europa, staat voor topkwaliteit recycling en voor een moderne recycling industrie. Zijn activiteiten omvatten het verzamelen, transporteren, het verwerken en de recycling van lege verpakkingen, versleten producten en oude metalen in diverse Europese landen.

Op deze wijze is Interseroh in staat om de industrie voor zijn productie waardevolle, secondaire, ruwe materialen te leveren, die over de hele wereld worden verhandeld, waarbij regelmatig bijdragen worden geleverd aan de bescherming van het milieu. Dit kwam in 2006 op een totaal van 5 miljoen ton secondair ruw materiaal; de groep tekende een omzet aan van zo'n 1,25 miljard Euro.

Interseroh AG - Aktiengesellschaft zur Verwertung von

Sekundärrohstoffen
Stollwerckstrasse 9 a, 51149 Keulen/Duitsland
http://www.interseroh.com

Corporate Communications
Phone: +49-2203-9147-1250
Fax: +49-2203-91-47-1406
eMail: presse@interseroh.com
Interseroh AG - Naamloze vennootschap voor Verwerking van Secondaire ruwe materialen, Stollwerckstrasse 9a, 51149 Keulen/Duitsland; Bedrijfscommunicatie, Telefoon: +49-2203-9147-1250, Fax: +49-2203-91-47-1406, E-mail: presse@interseroh.com