Gemeente Heerhugowaard


Raadsinformatiemarkt over verkeers- en vervoerplan

Op 4 oktober wordt, voor de eerste keer in de nieuwe raadzaal, een raadsinformatiemarkt gehouden. Onderwerp dit keer: het gemeentelijk verkeers- en vervoerplan.
Aan dit plan wordt momenteel gewerkt. De raad zal het begin 2008 vaststellen.
De afgelopen tijd is met allerlei belangenorganisaties, zoals de fietsersbond, de gehandicaptenraad, de ouderenbond, ondernemers en Veilig Verkeer Nederland gesproken over de invulling van dit plan, dat drie peilers kent: leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid. Tijdens de raadsinformatiemarkt is aandacht voor de dilemmaâs waarmee de gemeente bij het maken van het plan te maken krijgt: ouderen zien bijvoorbeeld bussen graag tot in de wijken rijden. Dat staat op gespannen voet met de verkeersveiligheid in wijken, die de gemeente ook nastreeft. Wel drempels, geen drempels. Meer of juist minder rotondes.

Raadsleden, vertegenwoordigers van belangenorganisaties en inwoners worden hierover op 4 oktober verder geïnformeerd en kunnen er met elkaar over in discussie, tijdens het Lagerhuisdebat. De Raadsinformatiemarkt begint om 19.30 uur en wordt, zoals gezegd, gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, Parelhof 1. Iedereen is van harte welkom.

5-9-2007