Gemeente Dongeradeel



---

Rijvaardigheidsdag voor vijftigplussers

Op donderdag 4 oktober 2007 organiseert de Stichting Welzijn Dongeradeel Het Bolwerk, in samenwerking met de Stichting Bevordering Verkeerseducatie en Veilig Verkeer Nederland, een rijvaardigheidsdag voor vijftig-plussers. Bent u vijftig jaar of ouder en heeft u al jaren uw rijbewijs? Dan zijn er vast en zeker goede maar ook minder goede gewoontes in uw rijgedrag geslopen. Bovendien is er in al die jaren heel veel veranderd in het verkeer. We bieden u daarom een speciale bijspijkerdag aan.

Bijspijkerdag
Op deze dag bespreken we nieuwe verkeersregels en bespreken we, met behulp van dias, verkeerssituaties. Daarnaast worden uw rijgewoontes doorgelicht. Verder wordt er een ogen- en reactietest afgenomen. Angst dat we uw rijbewijs afnemen is niet nodig, het gaat hier niet om een examen.

Wilt u meedoen?
Bent u ook benieuwd hoe het na al die jaren met uw rijgedrag en met uw verkeerskennis is gesteld? Geef u dan ook op voor deze cursus! Maximaal 60 mensen kunnen meedoen aan deze dag: 30 voor de ochtend- en 30 voor de middagbijeenkomst. Wanneer u mee wilt doen is het verstandig snel te reageren want vol is vol.

Het programma
Bestaat uit drie uren:

- een uur verkeerstheorie;

- een workshop met een ogen- en reactietest;
- een rijvaardigheidsrit met uw eigen auto met nabespreking.

De bijspijkercursus kost 15,- per deelnemer. Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met de Stichting Welzijn Dongeradeel Het Bolwerk, tel. (0519) 292 223. U kunt zich opgeven tot 15 september 2007. U wordt na opgave ingedeeld voor het ochtend- of middagprogramma.