Studenten racen op de Oude Gracht voor kansarme studenten


UTRECHT, 20071003 -- Studievereniging V.U.G.S. van Sociale Geografie en Planologie van de Universiteit Utrecht viert haar 17de lustrum. Donderdag 4 oktober wordt er tijdens de opening van deze viering in "Nucleair Globes", grote ballen, geraced op het water van de Oude Gracht ter hoogte van de Rembrandt bioscoop. Burgermeester Brouwer-Korf van Utrecht geeft het startschot waarna er met twee personen, elk in een bal, gestreden kan worden om de overwinning. Snelheid en tactiek staan centraal. De opbrengst komt ten gunste van de Stichting Badeloch, een stichting die zich inzet voor veelbelovende jongeren die graag willen studeren maar de financiële mogelijkheid hiervoor niet hebben.

De Vereniging van Utrechtse Geografie Studenten werd in 1922 opgericht. Inmiddels een van de actiefste verenigingen organiseert wekelijks activiteiten voor haar ruim 800 leden, allen studenten Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht. Het 85-jarig bestaan wordt daarom ook groots gevierd, met een reis, congres, reünistendag en nog veel meer activiteiten.

De opening van het lustrum gebeurt traditioneel met een stunt, zo werd er in het verleden bijvoobeeld de grootste taart ter wereld gebakken. En altijd komt de opbrengst ten gunste van een goed doel waarmee een herkenbaar verband is te leggen, nu dus Stichting Badeloch Fonds.
In veel landen gaat talent verloren omdat jongeren de financiële middelen ontbreken om te studeren. Stichting Badeloch Fonds biedt hen een kans en de V.U.G.S. draagt nu ook een steentje bij.

Naast de burgermeester is ook de decaan van de faculteit Geowetenschappen Bert van der Zwaan aanwezig bij de opening. Bovendien zal heel het centrum horen dat de V.U.G.S. haar lustrum viert aangezien het klokkenspel van de Domtoren liederen van de 85 jaar oude vereniging ten gehore zal brengen.
26 Oktober zal de lustrumviering afgesloten worden met een traditioneel gala in het Land van Ooit.





studievereniging V.U.G.S.