Massale organenoogst in China: hoofdonderzoeker 4 oktober in Nederland


AMSTERDAM, 20071002 -- David Matas, gerenomeerd internationaal mensenrechtenadvocaat uit Canada en co-auteur van het onderzoeksrapport `Investigation into the allegations of Organ Harvesting of Falun Gong practitioners in China' zal op 4 oktober aanstaande in Nederland zijn. De publicatie van dit onderzoeksrapport in juli 2006 schokte de wereld. Tot op heden blijven er nieuwe bewijzen naar voren komen die deze organenoogst bevestigen. Deze feiten hebben geleid tot het tweede rapport: "Bloody Harvest".

David Matas zal in Nederland zijn om zijn onderzoeksrapport en bewijsmateriaal te presenteren tijdens een persconferentie in Amsterdam. Verder zal Matas in Nederland deelnemen aan de Wereldwijde Fakkelloop voor Mensenrechten in China, één van de internationale acties die wordt ondernomen om deze misdaden tegen de mensheid te stoppen. Hij is tot vrijdagavond in Nederland.

Op de persconferentie zal tevens een Chinees slachtoffer van de vervolging van Falun Gong haar persoonlijke ervaring vertellen.

Tijdstip : donderdag 4 oktober aanstaande om 11:30 uur
Locatie : Victoria Hotel Amsterdam, Lounge
Damrak 1-5, Amsterdam


Achtergrond:

Dhr. David Matas, een internationaal gekende mensenrechtenadvocaat die actief betrokken is bij verscheidene mensenrechten NGO's, waaronder Amnesty International, B'nai Brith Canada, de Canadase Bar Association, en de International Commission of Jurists. (www.cjlsa.ca/cdavid.html)
Het rapport "Bloody Harvest" dat David Matas samen met voormalig Canadees staatssecretaris, David Kilgour eerder dit jaar publiceerde, heeft een enorme internationale impact gehad. (organharvestinvestigation.net/)