Gemeente Utrecht


Ingekomen 4 oktober 2007

---


Mondelinge vragen promotie transferia

Het college heeft tot doel om parkeren in de binnenstad tegen te gaan. De parkeertarieven zijn het afgelopen jaar fors gestegen, daarnaast wordt het parkeren in bestaande en nog te openen transferia gepromoot. Ondernemers in de binnenstad zijn erbij gebaat als zo veel mogelijk mensen de binnenstad bezoeken en bestedingen doen . Een ondernemersvereniging die veel winkeliers vertegenwoordigt inde binnenstad heeft de suggestie aangedragen om de transferia te promoten door gratis P en R kaartjes uit te delen aan de klanten en bezoekers. Deze kaartjes zouden in de drukke weekenden voor Sinterklaas en Kerst uitgedeeld kunnen worden aan het winkelend publiek. Mensen worden zo verleid om (nogmaals) Utrecht te bezoeken én om te parkeren in een van de transferia ( die daardoor mede aan bekendheid winnen).

De fracties van VVD en CDA vinden dit een sympathiek concept en hebben de volgende vragen aan het college:
- Bent u al benaderd met dit idee en staat u hier in beginsel positief tegenover ?
- Past het idee binnen promotie programma voor de transferia? Zo nee, waarom niet?

CDA en VVD denken dat de kosten van deze actie beperkt zullen zijn. Naar verwachting is het aantal auto's dat nu reeds (betaald) in een transferium parkeert, en dat eenmalig met een gratis kaartje zal doen, beperkt.

Er zullen in de toekomst meer mensen gebruik maken van de transferia en dit zal dus extra opbrengsten opleveren voor de gemeente. Maar het zal vooral extra klanten opleveren voor de binnenstadsondernemers.

Wij willen suggereren om de kaartjes via de binnenstadsondernemers te verspreiden, winkeliers kunnen het bijvoorbeeld aan hun klanten geven, maar de gratis P en R kaartjes kunnen ook op andere manieren bijvoorbeeld op straat worden uitgedeeld. De uitvoeringskosten zullen dus ook beperkt zijn.

- Is de wethouder met het CDA en de VVD van mening dat de kosten beperkt zullen zijn?
- Wilt u deze promotieactie samen met de ondernemers oppakken, zodat in november en december 2007 kaartjes uitgedeeld kunnen worden en meer mensen naar de transferia én naar de Utrechtse binnenstad zullen komen?

Ingrid de Bondt VVD

Eiko Smid CDA

Griffie Gemeenteraad Utrecht


( 030-2861069, 2 030-2861518,

8 <:mailto:m.trooster>m.trooster@utrecht.<:mailto:m.trooster>nl

* Postbus 16200, 3500 CE Utrecht

O Bezoekadres: Korte Minrebroederstraat 2, kamer 1.07

Bereikbaar op di t/m vrij


---- --