Time : 10:57:50
Date : 04 October 2007
Sender Name: Delhaize Group

Delhaize coacht haar klanten rond gezondheid

Handige gezondheidstest en gratis advies van diëtisten Delhaize moedigt haar klanten aan om te kiezen voor gezonde voeding en om regelmatig te bewegen. De onderneming neemt heel wat initiatieven om evenwichtige voeding te promoten. Een actie die deze herfst plaats vindt, is "De Gezonde Wandeling". Aan de hand van een korte vragenlijst kunnen klanten testen hoe gezond hun eetgewoontes zijn. Bovendien zullen gedurende twee dagen diëtisten in 60 Delhaizesupermarkten aanwezig zijn om op alle vragen van klanten omtrent gezondheid en voedingsgewoontes te antwoorden.

Praktische gezondheidstest
Delhaize heeft samen met diëtisten een vragenlijst opgesteld waarmee iedereen snel en gemakkelijk kan te weten komen hoe gezond zijn voedingsgewoontes zijn. Op basis van de resultaten krijgt men een aantal praktische tips om gezonder te leven. De test wordt verdeeld via de supermarkten en zal ook op de website van Delhaize beschikbaar zijn.

Gezondheid in de aanbieding
Gezonde voeding hoeft niet duur te zijn. Delhaize stelt elke week 11 "gezondheidsafspraken" voor. Dit zijn commerciële aanbiedingen voor producten die deel uit maken van een evenwichtige voeding. De klant kan deze gezondheidsafspraken terugvinden in de verschillende afdelingen. Elke week worden volgende boodschappen gekoppeld aan een commerciële actie: "Drink minstens 1,5 liter water per dag", "Eet meer vezels", "Eet 5 porties fruit en groenten per dag", " Eet 2 à 3 melkproducten per dag" en "Zorg voor variatie in uw eiwitten".

Een gezondheidscharter met duidelijke verbintenissen Gezondheid is sinds 2004 één van de strategische prioriteiten van Delhaize België. Op tal van manieren wordt evenwichtige voeding en voldoende beweging aangemoedigd. Delhaize België heeft een gezondheidscharter uitgewerkt waarin de visie en de verschillende verbintenissen omtrent gezondheid staan neergeschreven. Het engagement van Delhaize is gebaseerd op 5 pijlers ter bevordering van de gezondheid :

- evenwichtige voeding en gezonde levenswijze

- ontwikkeling en samenstelling van producten

- informeren van de klant

- gezonde keuzes vergemakkelijken

- gezondheid & lekker eten
Het charter is beschikbaar op www.delhaize.be

Gratis voedingsadvies van diëtisten
Op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober zullen aan de Taste-It-stands van 60 Delhaize-supermarkten diëtisten aanwezig zijn om voedingsadvies te geven aan de klanten. Terwijl aan de Taste-It-stand een evenwichtig gerecht wordt klaargemaakt voor de klanten, leggen diëtisten de principes van de voedingsdriehoek uit. Ze zullen tips geven die de klanten dagelijks kunnen toepassen (eet 5 porties fruit en groenten per dag, drink voldoende water, ...). en alle vragen van de klanten over evenwichtige voeding beantwoorden.

Online voedingsadvies : "Stel ons je vraag"
Op de website van Delhaize www.delhaize.be vind je een uitgebreide gezondheidsrubriek met zowel basisinfo omtrent voeding als meer gedetailleerde uitleg over bijvoorbeeld de voedingsdriehoek, etikettering of voedselveiligheid. Bovendien kan iedereen op de website terecht om vragen te stellen aan de diëtisten van Delhaize. Wie via de website een vraag stelt, krijgt zo snel mogelijk een professioneel antwoord.
Handige tips en weetjes voor een evenwichtigere voeding In het kader van "De Gezonde Wandeling", vinden de klanten in de supermarkten een folder met praktische tips om de winter gezond door te komen. Aan de ingang van de winkel kunnen de klanten bovendien het hele jaar door welzijnsgidsen mee naar huis nemen. Er is een gids over de voedingsdriehoek in het algemeen, over fruit en groenten, water, vetten, zuivel, en vlees, vis, gevogelte en eieren. Deze gratis welzijnsgidsen heeft Delhaize samen met een diëtist ontwikkeld. Ze bieden de klanten waardevolle tips voor een
evenwichtige voeding.

Persinformatie
Catherine Alexandre
SVP Marketing and Communication
Tel. 02 412 82 57
calexandre@delhaize.be

Katrien Verbeke
Communication Specialist
Tel. 02 412 82 39
kverbeke@delhaize.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR