Ingezonden persbericht



- persbericht -

Rabobank International Direct Banking verlengt contract met Schuberg Philis

Schuberg Philis is strategisch outsourcingpartner voor Rabobank International Direct Banking

Amsterdam, 4 oktober 2007 Rabobank International Direct Banking, een onderdeel van de Rabobank Groep, heeft haar outsourcingcontract met Schuberg Philis voor vijf jaar verlengd. Schuberg Philis blijft daarmee voor Rabobank International Direct Banking (Rabobank IDB) verantwoordelijk voor zowel het managen van de applicaties en infrastructuur voor alle bestaande internetbanken, als voor de in nieuwe landen nog te implementeren internetbanken.

Sinds 2003 heeft Rabobank IDB vijf internetbanken in België, Ierland, Nieuw-Zeeland, Australië en Nederland (Bizner) geïntroduceerd. Deze internet-banken passen binnen de internationale groeistrategie van de Rabobank Groep. Rabobank IDB positioneert zichzelf in ieder land op succesvolle wijze als lokale internet spaar- en beleggingsbank, en is voornemens om de komende jaren in meer landen direct banken te openen.

De voornaamste reden voor Rabobank IDB om de overeenkomst te verlengen is Schuberg Philis focus op hosting en beheer van bedrijfskritische applicaties en infrastructuren. Schuberg Philis is voor Rabobank IDB zowel verantwoordelijk voor de 100% functionele beschikbaarheid van de al opgezette internetbanken, als voor de implementatie van nieuwe online banken.

In de dienstverlening van Schuberg Philis staat risicomanagement centraal. In bedrijfskritische omgevingen is professioneel ingericht risicomanagement cruciaal. Alleen daardoor kan 100% functionele beschikbaarheid worden gecombineerd met een hoge mate van flexibiliteit, wat noodzakelijk is in een 24/7 business omgeving.

André van der Linden, hoofd Shared Services bij Rabobank IDB: Onze strategische samenwerking met Schuberg Philis resulteert in een duurzame internetbankomgeving die aan alle bancaire richtlijnen voldoet. Bij het beheren van onze IT-infrastructuur geven ze blijk van diepgaand inzicht in de dynamische wereld van internetbankieren. Voortdurend moeten aspecten zoals flexibiliteit, het risicoprofiel en het naleven van de richtlijnen met elkaar in evenwicht worden gebracht. Rabobank IDB is bijvoorbeeld sterk afhankelijk van marketingcampagnes die direct op de lokale actualiteit kunnen inhaken. Tegelijkertijd dienen we uiterst betrouwbaar te zijn voor wat betreft de beschikbaarheid van onze systemen. En opereren we daarnaast ook nog eens in een uiterst streng gereguleerde branche. Met de hulp van Schuberg Philis blijven we volledige controle houden over onze bedrijfskritische internetbankomgevingen, en zijn we in staat om te blijven groeien als toonaangevende wereldwijde internetbank.

Pim Berger, managing director van Schuberg Philis: Voor Rabobank IDB vormen wij een strategische partner die hen in staat stelt om hun wereldwijde doelstellingen op het gebied van direct banking te realiseren. Onze business en die van Rabobank IDB zijn nauw met elkaar verbonden. Naast onvervalst vakmanschap wordt ons succes bepaald door onze relatie met de klant. Waar het op neerkomt is een open houding in de samenwerking binnen een duidelijk afgebakende governance-structuur .

Over Rabobank International Direct Banking
Rabobank International Direct Banking hanteert een volstrekt nieuwe aanpak van bankieren. We hebben geen dure, met marmer betegelde kantoren. Sterker nog, we hebben geen kantoren. Evenmin proberen we klanten te paaien met tijdelijke aanbiedingen, kleine lettertjes en nutteloze gadgets. In plaats daarvan bieden we onze klanten de beste mogelijkheden om hun geld te investeren op basis van een voortdurend hoge rentevoet.

Ingezonden persbericht