Ingezonden persbericht


NBA LIVE 08 VAN EA LIGT DEZE MAAND OVERAL IN DE WINKEL

NBA LIVE 08 bevat gloednieuwe en unieke Go-To-moves, Quickstrike Ballhandling, Own the Paint en Hot Spots

SCHIPHOL-RIJK, 4 oktober 2007 Als het beslissende moment is aangebroken en jij hebt de bal in je handen, wat doe je dan? Kies je voor de penetratie, ga je naar de basket en spring je hoog boven de ring uit voor een monsterdunk? Of vind je ruimte om de beslissende driepunter los te laten? Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) maakte bekend dat NBA LIVE vanaf 5 oktober in Europa verkrijgbaar is. Op de cover van NBA LIVE 08 staat Gilbert Arenas, all-star van de Washington Wizards. De game is verkrijgbaar voor het Xbox 360" videogame en entertainment systeem van Microsoft, PLAYSTATION®3 en PlayStation®2 computer entertainment systemen, het PSP" (PlayStation®Portable)-systeem, de Wii" en de PC.

NBA LIVE 08 biedt een ongeëvenaard realistische sportbeleving met de 'hot spots'. Dit zijn plekken op de vloer die oplichten en aangeven waar de spelers het meest effectief zijn. Deze plekken zijn gebaseerd op echte NBA-schotgegevens. Voeg daaraan de intuïtieve gameplay-bediening Quickstrike Ballhandling toe die het directe reactievermogen geeft om het volledige repertoire aan ball-handling moves te showen. Gebruik de nieuwe 'shot/countershot'-besturing Own the Paint . Vanachter de driepuntslijn, in de bucket en volledig getrouw aan de basketbalsport, domineer je in NBA LIVE 08 met de 'go-to move'.

NBA LIVE 08 beschikt voor het eerst over acht internationale teams dankzij een meerjarige licentieovereenkomst met internationale overkoepelende organisatie van basketbalbonden (FIBA). Voor de Europese versie van de game prijken een aantal van de grootste internationale NBA-sterren op de verpakking, zoals Tony Parker en Boris Diaw (Frankrijk), Dirk Nowitzki (Duitsland), Pau Gasol (Spanje) en Andrea Bargnani (Italië).

Daarnaast zet EA SPORTS de samenwerking met NBA voor het tweede jaar van 'NBA Europe Live presented by EA SPORTS"' voort. Deze tour begint op 1 oktober. Dit jaar nemen de Memphis Grizzlies, Toronto Raptors, Boston Celtics en de Minnesota Timberwolves deel aan de tour. Er worden trainingskampen en demonstratiewedstrijden georganiseerd in zes steden in Italië, Spanje, Turkije en het Verenigd Koninkrijk. De eerste editie van NBA Europe Live in oktober 2006 trok meer dan 36 miljoen televisiekijkers en 115.000 toeschouwers.

EA SPORTS" is wereldwijd het toonaangevende merk voor interactieve sportsoftware, met bekende titels en franchises zoals Madden NFL Football, FIFA Soccer, NHL® hockey, NBA LIVE basketbal, NCAA® Football, Tiger Woods PGA TOUR® en NASCAR® racing.

NBA LIVE 07 was in 2006 de bestverkochte basketbalgame*. NBA LIVE 08 is ontwikkeld door EA Canada in Vancouver, Canada. De Wii- en de PC-versie van de game liggen op 19 oktober in de Europese winkels. NBA LIVE 08 heeft een PEGI-leeftijdsadvies van 3+. Bezoek www.pegionline.eu voor de laatste gegevens over leeftijdsadviezen. Bezoek www.nbalive.com voor meer informatie. Media en screenshots van de game zijn beschikbaar op http://info.ea.com

*Gebaseerd op de totale verkoopcijfers van de NPD over 2006.

###

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City in Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS", EA", EA SPORTS BIG" en POGO". In het boekjaar 2007 registreerde EA 3,09 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 24 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. De homepage en online gamesite van EA is www.electronicarts.nl. Bezoek voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. John Madden, NFL, FIFA, NHL, FIBA, NBA, NCAA, Tiger Woods, PGA TOUR en NASCAR zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren en worden met toestemming gebruikt. "PlayStation" en "PLAYSTATION" zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. Microsoft, Xbox en Xbox 360 zijn handelsmerken van de Microsoft Corporation. Wii is een handelsmerk van Nintendo. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Eline Bol & Lodewijk Rondeboom
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl