Persberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 04-10-2007

Poging beroving

UTRECHT In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 oktober vond op de Damstraat een poging beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 49-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 00.15 uur over de Damstraat. Plotseling werd de man van achteren aangevallen en sloeg een tot nu toe onbekende man in het gezicht van het slachtoffer. Door de klap viel de Utrechter op de grond. Hij voelde dat de man in zijn broekzak voelde en probeerde zijn portemonnee te pakken. Toen dit niet lukte verdween de verdachte in onbekende richting. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze gewelddadige beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Paardenveld,

tel.:0900 88 44.

Bromfietscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagavond op twee locaties en bromfietscontrole uitgevoerd.

In de omgeving van de Jaarbeurs en het Lepelenburg werden brom en snorfietsers aan de kant gezet voor een controle. In totaal werden 66 bestuurders gecontroleerd. Hiervan hadden 41 personen alles in orde. Voor de overige bestuurders werden bekeuringen uitgeschreven voor het hebben van een te hoge constructiesnelheid, het niet hebben en / of kunnen tonen van een rijbewijs, het niet dragen van de helm, ondeugdelijke remmen, gladde banden en het maken van verkeersovertredingen.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie op het Lucasbolwerk een man aangehouden die had ingebroken in een auto.

Rond 20.20 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd in een auto die geparkeerd stond aan het Lucasbolwerk. Op weg naar de locatie werd aan de hand van het opgegeven signalement een 30-jarige man aangehouden. Tijdens de fouillering kwam uit de zak van de man een navigatiesysteem. Uit onderzoek bleek dat de apparatuur was weggenomen uit een auto op het Lucasbolwerk. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerijen aangetroffen

UTRECHT De politie heeft in diverse ruimte aan de Kanaalweg hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van informatie die bij de politie was binnengekomen werd een onderzoek ingesteld in diverse ruimte aan de Kanaalweg. In een tourcaravan trof de politie een complete hennepkwekerij met 92 planten aan. Hiervoor werd een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden. Verder werd op het terrein in een woonwagen nog een hennepkwekerij met 298 planten verdeeld over twee gescheiden ruimten aangetroffen. De 23-jarige eigenaar uit Utrecht werd aangehouden. Op het bureau bleek dat de man nog 10 maal gesignaleerd stond voor onder andere openstaande boetes.

Als laatste werd in een vrachtwagen die op het terrein geparkeerd stond in de laadruimte nog eens 137 hennepplanten aangetroffen. Alle planten en apparatuur werden in beslag genomen. De energiemaatschappij constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. De politie zet het onderzoek naar de kwekerijen voort.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Eisenhowerlaan vond woensdagmiddag een aanrijding tussen een personenauto en een fietser plaats.

Een 33-jarige vrouw wilde omstreeks 15.15 uur met haar auto vanaf de Bernadottelaan links af de Eisenhowerlaan inrijden. Hierbij zag zij een 48-jarige fietser over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De 48-jarige fietser raakte gewond aan zijn been en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Laatst gewijzigd 04-10-2007 8:58 | © Politie Utrecht