Politie Drenthe

Donderdag

Zuidlaren, 04-10-2007

Bromfietser gewond na aanrijding
SMILDE Een 16-jarige bromfietser en zijn 16-jarige passagier (beiden uit Hoogersmilde) raakten woensdagmorgen gewond bij een aanrijding op de Rijksweg. Een 48-jarige bestuurster uit Appelscha kwam vanuit Assen en wilde rechstaf slaan naar de bezinepomp. Hierbij zag ze de bromfietser die uit tegengestelde richting kwam over het hoofd. De bestuurder van de bromfiets heeft schaafwonden overgehouden aan de aanrijding. Zijn passagier is met een beenwond overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (BPS 07-182140)

Diefstal bij bedrijf
EMMEN - Een 48-jarige man uit Raalte deed woensdagmorgen aangifte van diefstal van een slijper vanaf een bouwterrein aan de Meerdijk. De schade bedraagt enkele duizenden euros. Bovendien is 300 meter electriciteistkabel weggenomen. (BPS 07-182142)

Inbraak bij vereniging
FLUITENBERG Woensdagmorgen werd een inbraak ontdekt in de kantine van een vereniging aan de Hoogeveenseweg. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen. Namens de vereniging is aangifte gedaan. (BPS 07-182147)

Hardrijders bekeurd
ZUIDWOLDE Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten met een lasergun gecontroleerd op de Leeuwenseweg. Tegen zes bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Zij reden tussen de 94 en 106 km/uur. (BPS 07-176558)

Politie controleert in verkeer
BARGER COMPASCUUM De politie heeft woensdagmorgen 10 bestuurder bekeurd aan het Verlende Oosterdiep. De weg was afgesloten voor het verkeer. De weggebruikers dachten daar anders over en reden om de afzetting heen. Omdat de wegwerkers klaagden over het rijgedrag van de bestuurders, heeft de politie een controle gehouden. (BPS 07-182233) EMMEN Tijdens een contrĂ´le hebben agenten woensdagavond op de Hondsrugweg vijf bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood licht (2x), het rijden zonder gordel (1x) en het niet handsfree bellen (1x). Bovendien is van 24 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 07-182377)

Vervolg persbericht dodelijk ongeval Westerbork WESTERBORK De bestuurster die woensdagmiddag om het leven is gekomen is een 65-jarige vrouw uit Assen. De bestuurder van de personenbus is een 27-jarige man uit Coevorden. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd met ernstig beenletsel en diverse andere verwondingen. Hij was wel aanspreekbaar. (BPS 07-182296)

Man aangehouden wegens mishandeling

RODEN Agenten hebben woensdagmiddag een 58-jarige man uit Roden aangehouden wegens mishandeling. Hij zou een 29-jarige man uit Roden in zijn gezicht hebben geslagen. Tussen beiden zou al enige tijd onenigheid bestaan. De verdachte is na verhoor heengezonden met een boete van 260,-. (BPS 07-182361)

Man aangehouden wegens vernieling ruiten
HOOGEVEEN De politie heeft woensdagmiddag een 34-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van vernieling van ruiten van een woning aan de Mimosastraat. Het motief van de man ligt in de relationele sfeer. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-182350)

Inbraken bij bedrijven
COEVORDEN Woensdagmiddag kreeg de politie een melding van een inbraak bij een bedtrijf aan de Monierweg. Door een deur te forceren wist men binnen te komen. Uit het bedrijf is onder meer gereedschap weggenomen. (BPS 07-182321)
ASSEN Woensdagavond is ingebrkoen bij een bedrijf aan de WA Scholtenstraat. Door een hek te vernielen wist men op het terrein te komen. Men heeft onder meer wielen weggenomen van een personenauto. De eigenaar deed aangifte. (BPS 07-182402)

Rijden onder invloed
EMMEN Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 36-jarige vrouw uit Veenoord aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies zij 580 ugl. Haar rijbewijs is ingenomen. 9BPS 07-182409)

Bureau Communicatie heeft vandaag een bindingsdag. Het perspiket wordt waargenomen door Ger Blokzijl van de Politie Groningen. Hij is vandaag alleen voor grotere incidenten beschikbaar via 0592-451280. Vervolgvragen over bovenstaande berichten en vragen over lopende zaken kunnen vanaf vrijdag weer worden beantwoord.