Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 4 oktober

Fryslân, 04-10-2007 o Politieberichten van woensdag 3 oktober 07.00 uur t/m donderdag 4 oktober 07.00 uur.

Heerenveen: inbraak en autodiefstal
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Boskreek. In de nacht van dinsdag op woensdag wisten onbekenden de woning binnen te dringen dor een raam te forceren. Vervolgens werden onder meer een zonnebril en een beurs met enkele tientallen euros weggenomen. De autosleutels van de bewoner werden eveneens ontvreemd om ook diens auto mee te kunnen nemen. Het betrof een blauwe VW Caddy met het kenteken 72-PL-RP. De 51-jarige eigenaar deed aangifte.

Echtenerbrug: aanhangwagen gestolen
De politie onderzoekt de diefstal van een aanhanger uit een schuur bij een woning aan de Hoofdweg. Tussen vrijdagmorgen 28 september en maandag 1 oktober 18.00 uur werd de aanhangwagen door onbekenden weggenomen. Het betrof een ongeremde tandem-asser. De 55-jarige eigenaar uit Echtenerbrug deed aangifte.

Drachten: ongeval
De politie heeft woensdagmorgen hulp verleend bij een aanrijding op de Overstesingel. Een 43-jarige automobilist wilde daar vanuit de richting De Trisken de Overstesingel oprijden, maar zag daarbij een fietser over het hoofd. Er volgde een botsing waarbij de fietser, een 54-jarige inwoner van Boornbergum, ten val kwam. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

Haule: hennepplanten in woning
De politie heeft woensdagmiddag in en om een woning aan de Tonckesweg een kleine 2000 hennepplanten en stekjes aangetroffen. In de woning werden bakken met stekjes aangetroffen, in een schuur een in werking zijnde kwekerij. Tegen zowel de 39-jarige bewoner en de 34-jarige bewoonster werd proces-verbaal opgemaakt. Alle planten en apparatuur werden afgevoerd en vernietigd.

Heerenveen e.o.: verkeerscontrole
De politie heeft woensdag in en om Heerenveen diverse
verkeerscontroles gehouden. Zeven bestuurders werden bekeurd omdat ze de autogordel niet om hadden. In totaal 29 bestuurders werden betrapt op te snel rijden, met 79 km/u als hoogst gemeten snelheid, waar 50 km/u is toegestaan. Zeven automobilisten hadden te donkere ramen en 68 bestuurders werden op de K.R. Poststraat betrapt op het negeren van een rood verkeerslicht.

Oranjewoud: bromfietser gewond
De politie heeft woensdagavond assistentie verleend bij een ongeval op de Koningin Julianaweg. Een 53-jarige bromfietser uit Oranjewoud was daar door nog onbekende oorzaak ten val gekomen. Omwonenden hadden een klap gehoord en troffen de bestuurder naast zijn brommer en buiten bewustzijn aan. Het slachtoffer werd met onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Groningen vervoerd.

Harlingen: onder invloed
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Zuidwalweg een 27-jarige automobilist uit Harlingen staande gehouden die onder invloed bleek te zijn. Hij moet op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien de uitslag van 500 ug/l werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt en werd zijn rijbewijs ingevorderd..

Stiens: onder invloed
De politie hield in de nacht van woensdag op donderdag op de Bredyk een 38-jarige automobilist staande die onder invloed was. Op het politiebureau onderging hij een ademanalyse, met 700 ug/l als resultaat. Er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.