Ingezonden persbericht


Het allereerste Dierenbal is aanstaande!

Op 4 oktober - Dierendag - vormt Odeon te Amsterdam even het diervriendelijke centrum van Nederland. Dan vindt daar namelijk het allereerste Dierenbal plaats. Met het Dierenbal willen dierenbeschermers nog eens extra aandacht vragen voor de dieren en dierenbelangen. Het bal moet een jaarlijkse feestelijke gebeurtenis worden, zoals het Boekenbal, waarvoor vele bekende en onbekende dierenvrienden die ons land gelukkig rijk is, zijn uitgenodigd.

Op het Dierenbal treden onder andere Dolf Jansen en dj/uitgever Vic van de Reijt op. Karen van Holst Pellekaan en Yvonne Kroonenberg presenteren een dierenquiz en Daniël Samkalden en Peter van de Witte zingen een lied dat speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd werd. Bont voor Dieren organiseert een hippe en 100% diervriendelijke modeshow en Comité Anti Stierenvechten draagt een flamenco-optreden bij. WSPA Nederland lanceert de campagne voor de Universele Verklaring voor Dierenwelzijn en de winnaar van de Publieksprijs van de Dierenbescherming reikt een cheque uit aan een goed dierendoel. Verder zijn aanwezig Giel Beelen, Jort Kelder en Georgina Verbaan, heel veel 'dieren' van Nepco, Veggie in Pumps, de culinaire Lovebites en de bijzondere aap Melodious Monk.

Doelstelling

Het Dierenbal wordt georganiseerd om:

* de dieren en dierenwelzijn extra onder de aandacht te brengen.
* te laten zien dat er breed maatschappelijk draagvlak bestaat voor de dierenbeweging.
* te netwerken, elkaar nog eens extra te motiveren, maar ook om te ontspannen en te feesten. Dierenwelzijn staat meer dan ooit in de belangstelling.

De dierenbeweging in Nederland heeft een groot maatschappelijk draagvlak. Dierenbeschermers bevinden zich in alle sectoren van onze maatschappij, van links tot rechts, in de wetenschap, bij de overheid, bij de media en in het bedrijfsleven. Daarnaast zijn er honderden organisaties werkzaam, van asielen en dierenambulances tot campagne-organisaties. Het Dierenbal brengt vele(n) van hen samen. Daarbij zal het voor veel aanwezigen goed zijn om te zien, dat zij niet alleen staan in hun inzet voor de dieren.

De pers is van harte uitgenodigd het Dierenbal te verslaan. Meldt u zich dan aan bij de hoofdorganisator Varkens in Nood.

Het Dierenbal wordt georganiseerd door Varkens in Nood i.s.m. Bont voor Dieren, Brooke Hospital for Animals, Comité Anti Stierenvechten, de Dierenbescherming, de Dierenbescherming afdeling Amsterdam, Dier en Recht, Sophia-Vereeniging en WSPA Nederland.

Het Dierenbal wordt gesponsord door onder andere Odeon & Lush.

Het Dierenbal vindt plaats in Odeon, Singel 460 te Amsterdam op Werelddierendag, donderdag 4 oktober 2007. Aanvang 20.30 uur, zaal open 20.00 uur. Het is een besloten avond. www.dierenbal.com

Het Dierenbal wordt georganiseerd door Varkens in Nood i.s.m.
* Bont voor Dieren

* Brooke Hospital for Animals

* Comité Anti Stierenvechten

* de Dierenbescherming

* de Dierenbescherming afdeling Amsterdam

* Dier en Recht

* Sophia-Vereeniging

* WSPA Nederland
www.dierenbal.com

Informatie:

Stichting Varkens in Nood
Hans Baaij / Patricia Beekelaar
t: 020 6177757
m: 06 26676868 / 06 14468528
e: info@dierenbal.com

© Dierenbal 2007.

Het Dierenbal wordt georganiseerd door Varkens in Nood in samenwerking met Bont voor Dieren, Brooke Hospital for Animals, Comité Anti Stierenvechten, de Dierenbescherming, de Dierenbescherming afdeling Amsterdam, Dier & Recht, Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren en WSPA Nederland.