UMC Utrecht


UMC Utrecht en ROC gaan samenwerken

Het UMC Utrecht en ROC Midden-Nederland slaan de handen ineen. Samen willen ze vernieuwende onderwijsactiviteiten realiseren en de dreigende tekorten op de arbeidsmarkt bestrijden. Woensdag 26 september 2007 tekenden ze een samenwerkingsovereenkomst.

Bij het ROC krijgen studenten een MBO-opleiding voor verpleegkundige. Het UMC Utrecht heeft een werkvloer waar studenten ervaring kunnen opdoen. In het ziekenhuis komen speciale leerafdelingen - ook wel werkplaatsen genoemd. Op die verpleegafdelingen bestaat het personeel zoveel mogelijk uit studenten, stagiaires en medewerkers in opleiding. De divisie Heelkunde treft op dit moment voorbereidingen voor een doorstart van een werkplaats voor MBO-V studenten.

Het schoolse leren verschuift steeds meer naar praktijkleren. Daarvoor is het nodig dat de praktijk en theorie beter op elkaar aansluiten. Verpleegkundigen kunnen bijvoorbeeld gastlessen gaan geven aan studenten. Ook kunnen docenten stage komen lopen in het ziekenhuis. Dan kunnen ze ervaren hoe de dagelijkse praktijk eruit ziet, waarvoor ze hun studenten opleiden. Door die uitwisseling van actuele vakinhoudelijke kennis kan de MBO-opleiding zich verder ontwikkelen. En het UMC Utrecht krijgt daarmee beter opgeleid personeel in huis.

Voor nadere informatie:
UMC Utrecht, in- en externe communicatie
Ilse van Wijk tel. 030 2506371
donderdag 4 oktober 2007