GAIA


___________________

Persbericht © GAIA

4 oktober 2007

GAIA-`schokeffect' tegen biggencastratie op Werelddierendag:

Vlaams Landbouwminister Peeters op Martelarenplein deskundig gecastreerd door zuster Bertha:
"Snel, efficiënt en zonder onnodige pijn,
alleen beetje druk uitoefenen"

Geen beter geschikte locatie dan het Martelarenplein voor de shocktherapie tegen biggencastratie waarvoor GAIA vandaag op Werelddierendag een beroep deed op de flamboyante zuster Bertha, gediplomeerd specialiste in de korte pijn en op zichzelf al een schokeffect. Zuster Bertha houdt er zo haar eigen onorthodoxe methodes op na om het inlevingsvermogen van mannelijke ministers aan te scherpen. "Ik zal dat varkentje wel eens wassen", klonk ze zelfverzekerd voor ze aan de slag ging met een kniptang.

Met op de achtergrond GAIA's campagnemascotte Billy, de reuzenbig van 5 m lang en 3 m hoog, toonde de castratiespecialiste het resultaat van haar ingreep: trots onthulde ze een levensgrote foto van 1m80 van een zonder verdoving gecastreerde minister in zijn blootje. "Het is snel, efficiënt en zonder onnodige pijn gegaan", garandeerde ze de gevoelige zielen, die zo hun twijfels hadden. "Ik oefen alleen een beetje druk uit."

Dat Werelddierendag geen hoogdag is voor biggen, is wel het minste wat je kan zeggen: alleen in ons land worden vandaag zo'n 15 000 biggen zonder verdoving gecastreerd (5,6 miljoen op jaarbasis). Bijna een jaar na de start van GAIA's campagne tegen onverdoofde biggencastratie, is er niets veranderd en blijven varkenshouders de dieren pijnigen. Het door Yves Leterme voor juli beloofde vervolg op de rondetafelconferentie, die de voorganger van minister Peeters begin januari organiseerde als reactie op GAIA's campagne heeft nog altijd niet plaatsgevonden. "Vlaams landbouwminister/minister-president Kris Peeters houdt ons aan het lijntje, maar dit dossier mag niet in het verdomhoekje belanden", zegt GAIA-directeur Ann De Greef. "De biggenmarteling moet stoppen. Daarom past zuster Bertha wat shocktherapie toe, om de minister inlevingsvermogen met de dieren, die pijn lijden, bij te brengen."

Maar zuster Bertha is de kwaadste nog niet. Ze overhandigde aan kabinetsmedewerkster Sophie Dewispelaere nog een geschenkje dat deze laatste beloofde te bezorgen aan Kris Peeters: op een mandje met stro de cd-single `Why the Pain' van Pigs in Pain, GAIA's gelegenheidsrockgroep tegen biggencastratie. "Om het herstel van de minister te bevorderen, zodat hij de biggenmishandeling met bekwame spoed aanpakt", lichtte GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch toe.

Meer over onze campagne tegen onverdoofde varkenscastratie

Wil je GAIA helpen in de strijd tegen dierenleed? Steun ons en word lid!

Printvriendelijke versie Printvriendelijke versie

GAIA komt op voor dierenrechten en voert geweldloos actie tegen georganiseerde dierenmishandeling