PCM Uitgevers


04/10/2007
PCM Uitgevers wijst verzoek vakbonden aan Ondernemingskamer af

Vertegenwoordigers van PCM Uitgevers en de aandeelhouders hebben vandaag een mondelinge toelichting gegeven op de ingediende verweerschriften. De betrokken partijen wijzen een verzoek van de vakbonden om een onderzoek door de Ondernemingskamer naar het financiële beleid van PCM in de periode 2004-2007, af.

De dringende redenen die de bonden aanvoeren, zijn niet aanwezig. Er is geen sprake van een groot banenverlies of de dreiging daarvan. PCM realiseert positieve bedrijfsresultaten en een positieve kasstroom zodat er voldoende ruimte is om noodzakelijke investeringen te financieren en met de achtergestelde aandeelhoudersleningen heeft PCM een voldoende groot garantievermogen.
PCM is derhalve een financieel gezond bedrijf.

Een onderzoek zal derhalve geen ander doel dienen dan âgeschiedschrijvingâ, maar dat is alleen zinvol als er sprake zou zijn geweest van een ernstige situatie. Er zijn echter geen aanwijzingen voor wanbeleid in de afgelopen jaren. De kritiek van de bonden op het bij PCM gevoerde beleid is feitelijk onjuist of is gebaseerd op een verkeerde interpretatie van de feiten. We hebben altijd alle benodigde informatie aan de betrokken partijen verstrekt en openheid van zaken gegeven. Maar we realiseren ons dat het om complexe financiële materie gaat en zullen nu en in de toekomst meer tijd investeren in de communicatie aan medewerkers en overige stakeholders.

Tot slot vindt PCM dat een onderzoek onevenredig veel tijd van het topmanagement zal eisen en daarmee de noodzakelijke voortgang van het onlangs ingezette proces van verandering en verbetering binnen PCM Uitgevers belemmert. PCM heeft een rumoerige en tumultueuze periode afgesloten en richt de blik nu op de toekomst.

Het is nog niet bekend wanneer de Ondernemingskamer uitspraak zal doen. We wachten de uitspraak met vertrouwen af.

Ter informatie is een korte samenvatting van het verweerschrift van PCM Uitgevers bijgevoegd.

Bron: Raad van Bestuur