Cap Gemini Nederland



IEUWSBERICHT
N

Utrecht, 4 oktober 2007

Strategische alliantie Capgemini en Samsung SDS

Capgemini, een toonaangevende aanbieder van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, en Samsung SDS, de grootste geïntegreerde IT-serviceprovider op het gebied van consulting, IT-outsourcing, systeemintegratie, IT-infrastructuren, engineeringoutsourcing, SOC/u-City en educatieve diensten in Zuid-Korea, gaan een strategische alliantie aan. Henk Broeders (Managing Director van Capgemini Continental Europe & Asia Pacific Strategic) en In Kim (President en CEO van Samsung SDS) hebben deze overeenkomst in Utrecht bekendgemaakt. De alliantie houdt in dat beide bedrijven gaan samenwerken bij de ondersteuning van bestaande en toekomstige klanten van Samsung SDS en Capgemini op hun respectievelijke markten.

Via deze alliantie kunnen klanten van Capgemini beschikken over de consultingvoorzieningen van Samsung SDS in Zuid-Korea, terwijl klanten van Samsung SDS kunnen profiteren van de leidende positie van Capgemini in Europa en andere delen van de wereld. Samsung SDS verleent Capgemini de status van preferred partner voor het aanbieden van adviesdiensten buiten Zuid-Korea.

Samsung SDS en zijn consultingdochter OpenTide willen de adviesmethodiek, intellectuele eigendom en kennis van Capgemini gaan toepassen om de adviesdiensten van Samsung SDS en OpenTide in Zuid-Korea verder te verbeteren en te differentiëren. Samsung SDS en OpenTide streven naar een hoger marktaandeel in de consulting voor de financiële dienstverlening, de productiesector en andere branchespecifieke sectoren. Samsung SDS wil de branchespecifieke ervaring, klantreferenties en capaciteiten van Capgemini voor wereldwijde financiële instellingen gaan gebruiken. Voor Zuid- Koreaanse bedrijven uit de financiële sector is dit een belangrijk instrument om tegen 2011 de Zuid- Koreaanse markt ter waarde van één miljard dollar te kunnen penetreren.

Henk Broeders ziet in de alliantie `een uitstekende kans voor Capgemini om samen te werken met een wereldwijde klant als Samsung en om de positie van Capgemini in de regio Azië/Pacific te verbeteren'.

IEUWSBERICHT
N

"De alliantie met Capgemini, een Tier 1 serviceprovider in de consulting en IT, komt voor Samsung SDS en OpenTide precies op het juiste moment. Wij kunnen onze klanten hierdoor wereldwijd beter van dienst zijn en we verwachten veel wederzijdse voordelen te behalen uit deze relatie", aldus de heer In Kim.

EINDE BERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. Daarbij werkt de onderneming op een onderscheidende manier samen met haar klanten aan het behalen van snellere, betere en meer duurzame resultaten: de Collaborative Business Experience. Deze innovatieve samenwerking krijgt vorm door een sterk netwerk van technologiepartners, bewezen methoden en hulpmiddelen en een sterk op samenwerking gerichte mentaliteit in de dagelijkse praktijk. Hiermee helpt Capgemini organisaties om nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen en de mogelijkheden van technologie optimaal te benutten. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 80.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2006 een omzet van 7,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com

Over Samsung SDS
Samsung SDS, dat in 1985 werd opgericht, is de grootste geïntegreerde IT-serviceprovider op het gebied van consulting, IT-outsourcing, systeemintegratie, IT-infrastructuren, engineering- outsourcing, SOC/u-City en educatieve diensten in Zuid-Korea. Samsung SDS ondersteunt de Samsung-bedrijven over de hele wereld en biedt `thought leadership' aan klanten in alle sectoren. Het bedrijf heeft al vele prijzen in de wacht gesleept, zoals de `President's Award' voor zijn softwarepakketten en de `Most Admired Knowledge Enterprises Award' (al zes keer achter elkaar), en werd door Gartner in de regio Azië/Pacific uitgeroepen tot de `One of Top 4 All IT Service Vendor'. Samsung SDS telt meer dan 8000 medewerkers en boekte in 2006 een omzet van 2,26 miljard dollar wereldwijd. Kijk voor meer informatie op www.sds.samsung.com.

Over OpenTide
OpenTide Korea Co. Ltd. werd opgericht in 2000 en is een van de grootste lokale Zuid-Koreaanse bedrijven voor business-/IT-consulting. OpenTide verleent geïntegreerde adviesdiensten gericht op strategie, processen en IT voor grote bedrijven in Zuid-Korea. OpenTide verleent branchespecifieke en gespecialiseerde adviesdiensten sinds 2000. In 2006 heeft OpenTide een aparte unit voor technologyoutsourcing opgericht ­ OpenTide Technology Services (OTS) ­ in antwoord op de vraag naar outsourcing van applicatieontwikkeling. OpenTide is een privébedrijf met meer dan 250 consultants in dienst.