Warchild


Stichting MUSA zingt opnieuw voor oorlogskinderen. Op 13 mei 2007 zongen tientallen Groningse koorleden van stichting MUSA opnieuw voor War Child. In 2005 zongen zij al het fantastische bedrag van EUR10.000,- bij elkaar, en ook afgelopen mei hebben werd er wederom geld ingezameld voor War Child. Wil je ook genieten van de prachtige muziek van het oratorium Die Schöpferung? Koop dan nu de cd en steun War Child.

Na meer dan een jaar repeteren kwam voor de zangers en zangeressen van het projectkoor een droom uit. Op 13 mei 2007 zongen zij het oratorium Die Schöpfung van Joseph Haydn. Speciaal voor deze uitvoering was een projectkoor samengesteld bestaande uit 80 enthousiaste muziekliefhebbers. Het orkest dat Die Schöpfung ten gehore bracht was L'Orchestra Particolare, bekend van het tv-programma van Ernst Daniel Smid!

Chris Holman
Dirigent en initiatiefnemer voor dit project is Chris Holman. Muziek is voor Chris heel belangrijk. Chris weet als geen ander wat de kracht van muziek is en hoe zinvol het is als oorlogskinderen kunnen spelen en zingen. Een aantal jaar geleden (mei 2005) organiseerde stichting MUSA ook al benefietconcerten ten bate van War Child. Tijdens deze twee avonden werd een prachtige donatie van 10.000,- ingezameld. War Child is hier ontzettend blij en besteedde deze donatie aan de creatieve workshops. Door met oorlogskinderen muziek te maken en te zingen probeert War Child de kinderen weerbaarder te maken. Daarom is de link tussen Stichting MUSA en War Child zo mooi en logisch.

War Child is alle zangers en zangeressen, en Chris en Henriette ontzettend dankbaar en wil iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor het enthousiasme, de energie en de mooie actie.

Cd te koop ten bate van War Child
Van de opnamen van Die Schöpfung is een cd te koop waarvan de opbrengsten naar War Child gaan. Het oratorium Die Schöpfung van Joseph Haydn bestaat uit drie delen en omvat in totaal 34 nummers. Je kan deze cd bestellen door contact op te nemen met Henriette Kamerink van stichting MUSA via Kamerink17@zonnet.nl of 0599-354673