Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 4 oktober 2007

Zaanstreek-Waterland, 04-10-2007 o Met onder meer: broer gestoken, geweldplegers aangehouden en bejaarden bestolen

Milieu

Zaandam, woensdag 3 oktober 2007, 14:00 uur.

De politie maakt proces-verbaal op tegen een bouwbedrijf aan de Daam Schijfweg wegens diverse milieuovertredingen. Op het terrein stonden gascilinders niet juist opgeslagen en vaten met restanten dieselolie stonden niet op een lekbak. Omdat op het terrein ook stacaravans werden aangetroffen die vermoedelijk worden bewoond werd de gemeente in kennis gesteld. Er was niemand aanwezig op het niet afgesloten bedrijf daarom werd de eigenaar van het bouwbedrijf telefonisch uitgenodigd voor verhoor aan het bureau.

Broer gestoken

Zaandam, woensdag 3 september 2007, 18:07 uur.

De politie heeft een 38-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte het steken van zijn 34-jarige broer. Naar aanleiding van een melding steekpartij gingen agenten naar een woning op Poelenburg. Daar werd een bebloede man aangetroffen die verklaarde door zijn broer met een schaar te zijn gestoken. Ook zou de man ernstige bedreigingen tegen hem hebben geuit en tegen hun moeder. Hij zou ook al dagen agressief zijn en zeer onberekenbaar. De oudste broer werd aangehouden ingesloten en in verzekering gesteld. De schaar werd in beslag genomen. Het letsel van de gewonde man bleef beperkt tot wat ondiepe wondjes en schaafwonden.

Schieten

Purmerend, woensdag 3 oktober 2007, 21:38 uur.

De politie rukte met meerdere voertuigen uit na een melding dat er bij een horecagelegenheid aan de Verzetslaan zou worden geschoten. Ter plaatse werden op aanwijzingen van getuigen twee 18-jarige mannen uit Purmerend en een 19-jarige man uit Zuidoostbeemster aangehouden. Zij hadden een wapen bij zich dat van pvc pijpen was gemaakt. Met een spuitbus werd gas in een stuk pijp gespoten waarna door ontsteking een knal en een steekvlam ontstond. Ook werd er een potje zand door de loop weggeschoten. Het drietal werd ingesloten en de volgende dag na verhoor in vrijheid gesteld. Het schietapparaat werd in beslag genomen.

Wapens

Wormerveer, donderdag 4 oktober 2007, 02:32 uur.

Een 19-jarige automobilist uit Wormerveer is na een controle op de Wandelweg aangehouden omdat hij in zijn auto wapens had. Achter een stoel werd een pizzadoos met daarin een replica van een vuurwapen aangetroffen. De bestuurder had in zijn broekzak een boksbeugel en in een vakje in het portier werd een mes gevonden. De wapens werden in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten en de volgende dag na verhoor, waarin hij vertelde hoe hij aan de wapens was gekomen, in vrijheid gesteld.

Fietsendiefjes

Zaandam, woensdag 3 oktober 2007, 17:58 uur.

De politie heeft twee Amsterdammertjes van 12 en 15 jaar oud aangehouden als verdachten van fietsendiefstal. De jongens hadden, terwijl zij samen op een damesfiets over de Westzijde reden opvallend veel belangstelling voor geparkeerde fietsen. Agenten hielden het tweetal in de gaten en zagen dat zij bij station Kogerveld op de Heijermansstraat hun oude damesfiets inruilden voor een veel nieuwere herenfiets. De fiets werd in beslag genomen en het tweetal werd na verhoor heen gezonden. Zij worden, als de ouders toestemming geven, worden doorverwezen naar HALT voor het ondergaan van een straf.

Geweldplegers aangehouden

Assendelft, 3 en 4 oktober 2007.

De politie heeft op 3 oktober twee jongens van 15 jaar uit Assendelft en een dag later een 14-jarige plaatsgenoot aangehouden als verdachten van mishandeling. De politie is bezig met een onderzoek naar aanleiding van een mishandeling op de Dorpsstraat bij de Gele Ring die op 23 augustus plaatsvond. Hierbij werd een 15-jarige jongen uit Krommenie zodanig geschopt en geslagen dat hij behalve blauwe plekken en kneuzingen ook een hersenschudding opliep. Uit verder onderzoek bleek dat eerder op 19 augustus een jongen werd mishandeld op het Kruispuntpopfestival in Assendelft. Ook werden in dezelfde plaats op 22 en 28 september twee jongens in mishandeld op een schoolplein. De daders traden bij de mishandelingen op in wisselende samenstellingen. Daders en slachtoffers bevinden zich in de leeftijdsgroep van 13 tot en met 16 jaar. De politie verwacht naar aanleiding van de geweldplegingen nog een dozijn jongens aan te houden.

Bejaarden bestolen

Zaandam, donderdag 4 oktober 2007, 11:43 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal die plaatsvond op donderdagochtend rond kwart over elf. Een echtpaar van 80 en 81 jaar oud stond bij de bushalte aan de H. Gerhardstraat (nabij bloemenstal) met een tweewielig boodschappenkarretje. De man hielp een andere bejaarde met oversteken en haastte zich vervolgens naar de bus die er net aan kwam. Door de haast vergat het stel de boodschappen mee te nemen. Toen zij hun rijdende tas misten, op de Peperstraat uitstapten en terugliepen bleek dat het karretje was omgegooid en dat een plastic tas met de portemonnees was verdwenen. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Zaandam-Centrum via 0900-8844.

Bericht overgenomen van politie Amsterdam-Amstelland:

Hoofdverdachte dodelijke steekpartij avondwinkelier verdacht van betrokkenheid bij twee andere overvallen: Amstelveen en Zaandam

De 16-jarige hoofdverdachte in de zaak van de doodgestoken avondwinkelier aan de Nieuwe Kalfjeslaan in Amstelveen wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een supermarkt in Zaandam en een kledingzaak in Amstelveen.

Rechercheurs van Bureau Opsporing van district Zuid, die onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam werken, hebben zeer sterke aanwijzingen dat de verdachte is betrokken bij tenminste twee andere overvallen. Het gaat om een gewapende overval op de Lidl supermarkt in Zaandam gepleegd op maandag 16 juli en een overval op een kledingzaak aan het Kostverlorenhof in Amstelveen gepleegd op dinsdag 7 augustus.

Zaandam:

De Lidl supermarkt aan Spitsbergen in Zaandam werd op maandag 16 juli door een jongeman overvallen. De verdachte bedreigde een caissière met een vuurwapen en maakte daarna geld buit. Rechercheurs van Zaanstreek-Waterland stelden een nader onderzoek in waarbij de technische recherche tijdens het onderzoek materiaal aantrof dat leidt naar de 16-jarige, reeds aangehouden, verdachte. Of de verdachte alleen is geweest of hulp heeft gehad is onduidelijk.

De resultaten van dit onderzoek zijn door het rechercheteam van Bureau Opsporing van district Zuid overgenomen van het onderzoeksteam in Zaanstad.

Amstelveen:

Bij de overval van dinsdag 7 augustus aan het Kostverlorenhof bedreigde de overvaller de aanwezige eigenaresse met een mes. Hij bond haar vast met tape, doorzocht de zaak en maakte geld buit. De overvaller ging er vermoedelijk te voet vandoor. Het vastgetapete slachtoffer wist haarzelf te bevrijden en bij een andere winkelier alarm te slaan.

Tijdens het onderzoek in verband met de overval op de Nieuwe Kalfjeslaan werden bij de 16-jarige verdachte spullen aangetroffen die zijn te linken aan de overval aan het Kostverlorenhof.

Laatst gewijzigd 04-10-2007 16:14 | © Politie Zaanstreek-Waterland |