Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (04/10)

OOSTERHOUT NB, 4 oktober 2007

Duo opgepakt na diefstal

OOSTERHOUT: Twee inwoners van Dongen zijn woensdagmiddag 3 oktober door de politie opgepakt op verdenking van diefstal. Het duo handelt in oud ijzer en had kort tevoren spullen meegenomen vanaf een camping aan de Seterseweg in Oosterhout. De goederen hadden op zich geen waarde meer, maar er was totaal geen toestemming gevraagd en verkregen om de spullen mee te nemen. De twee verdachten, respectievelijk 45 en 42 jaar oud, zijn in het politiebureau verhoord.

Inbrekers rammen winkelpui

MADE: Inbrekers ramden donderdag 4 oktober 2007 rond 06.30 uur de gevel van winkelpand in de Markstraat in Made. De daders gebruikte vermoedelijk een zwarte kleine auto.
De auto is met de voorzijde tegen de winkelpui aan de voorzijde ingereden. De ruit van de gevel klapte hierdoor kapot. De daders zijn daarna de winkel ingelopen en stalen een LCD-TV. Deze televisie werd gebruikt voor reclamedoeleinden en heeft een geschatte waarde van 450,- . De schade die is toegebracht bedraagt enkele duizenden euros. Vermoedelijk zijn er twee daders in het spel geweest. Uit een ingesteld buurtonderzoek zijn inmiddels wat aanknopingspunten naar voren gekomen op basis waarvan de politie een nader onderzoek instelt.

Fraude met bankpas

RIJEN: Een 41-jarige inwoner van Rijen maakte 3 oktober melding van fraude met zijn creditcard. Tijden een vakantie in Brazilië is vermoedelijk de kaart geskimd, waarbij de gegevens van de eigenaar zijn overgenomen door criminelen. Nadien is er een totaalbedrag van
2.500,- van zijn rekening gehaald.

Met teveel alcohol achter het stuur

OOSTERHOUT: Op woensdagavond 3 oktober hield de politie een alcoholcontrole op de Bredaseweg. Ongeveer 50 passerende automobilisten moesten meewerken aan een blaasproef. Eén van hen was in overtreding. Deze 48-jarige Oosterhoutse bestuurder had alcohol gedronken. De man werd gearresteerd en hij onderging in het politiebureau een ademanalyse. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 255 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van één uur opgelegd.
Tijdens de controle konden twee bestuurders hun kentekenbewijs niet laten zien en drie personen hun rijbewijs niet tonen. Zij kregen daarvoor een bekeuring. Een automobilist die de autogordel niet droeg moet voor deze overtreding 75,- afrekenen. Een bromfietser die zonder helm voorbij kwam kreeg een boete van 50,-

Auteur: Jeroen Steenmeijer