NVA


PERSBERICHT

Amersfoort, 3 oktober 2007

Bijna driehonderd deelnemers

Grote belangstelling voor 'banksparen'

De NVA organiseert deze maand regionale bijeenkomsten over de nieuwe wet Banksparen die naar verwachting per 2008 wordt ingevoerd. De belangstelling voor dit onderwerp is groot, in korte tijd hebben zich tegen de driehonderd deelnemers gemeld.

Door de wet Banksparen kan straks ook bij banken fiscaal gefacilieerd worden gespaard voor aanvullend pensioen of de aflossing van een hypotheek. Deze bankproducten zijn op bepaalde punten wezenlijk verschillend van de bestaande verzekeringsproducten. De adviseur met kennis van zaken - in deze nieuwe markt met forse concurrentie - is bij uitstek de aangewezen persoon die de consument goed kan adviseren over een passend product in samenhang met de financiële situatie en (toekomstige) wensen van de consument. Ook zal een adviseur met kennis van zaken uitstekend met het bankkanaal kunnen samenwerken.

Om adviseurs tijdig in dit traject te ondersteunen, hebben de NVA-sectoren 'Hypotheken' en 'Leven/Employee Benefits' bijeenkomsten over het nieuwe banksparen geïnitieerd. Op vijf plaatsen in het landen vinden deze bijeenkomsten plaats. Nieuwe aanmeldingen zijn nog mogelijk voor de volgende data en plaatsen:


- 15 oktober te Dordrecht
- 18 oktober te Eindhoven
- 22 oktober te Akersloot
- 29 oktober te Leusden (volgeboekt)
- 31 oktober te Assen

De praktijkgerichte bijeenkomsten vinden plaats van 16.00 - 19.00 uur. De kosten bedragen E 135,- voor NVA-leden en E 185,- voor niet-NVA-leden. Aanmelding is mogelijk via www.huibers-instituut.nl of via 033- 4779648.


Noot voor de redactie/