Gemeente Twenterand


Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen aan de heren De Wit en Soepenberg

Burgemeester Koetje reikt Koninklijke Onderscheidingen uit tijdens feestweek Westerhaar

Op woensdag 26 september 2007 heeft burgemeester Koetje van de gemeente Twenterand aan de heren De Wit en Soepenberg een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de feestweek Westerhaar met als slogan 'Wij zijn aan zet!' Beide heren kregen de onderscheiding Lid in De Orde van Oranje-Nassau. De uitreikingen vonden plaats in Kulturhus de Klaampe.

De heer R. de Wit kreeg de Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als actief vrijwilliger binnen de kern Westerhaar. De heer De Wit is sinds de jaren '70 een actieve vrijwilliger binnen de kern Westerhaar. Hij was betrokken bij het eerste project, mensen zonder werk. Dit project was gericht op herintreding en het opdoen van werkritme. De werklozen binnen de gemeente was de voornaamste doelgroep. In 1983 werd gestart met een breder activiteitenaanbod. De naam van het project veranderde in Mens & Werk. De heer De Wit begeleidt in dit project de cursus 'houtbewerking'. De doelgroep van het project is door de jaren heen veranderd. De heer De Wit is een constante factor in het functioneren van de werkgroep Mens & Werk. De heer De Wit is jaar in, jaar uit actief in deze projecten en activiteiten.

De heer Soepenberg is al sinds eind jaren '70 een actief vrijwilliger binnen de gemeenschap Westherhaar. Zo heeft hij voor de Stichting Welzijn Twenterand jarenlang de ontwikkelingen van het dorp op video bijgehouden. Na dit videoproject is de heer Soepenberg zich bezig gaan houden met het Gilde project. Dit project was gericht op herintreding en het opdoen van werkritme voor werklozen binnen de gemeente. Daarnaast heeft de heer Soepenberg jarenlang als 'drager' gefungeerd bij uitvaarten bij de begrafenisvereniging 'De Laatste Eer'. Deze functie heeft hij vervuld tot zijn 70ste verjaardag.