Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Cindy Reijnders
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( Donderdag 4 oktober 2007
Opmerkingen ( geen

Hulsberg: Dodelijk ongeluk op Aalbekerweg

Woensdagavond is rond 21:00 uur een nog onbekende man dodelijk verongelukt toen hij met hoge snelheid tegen een boom reed aan de Aalbekerweg in Hulsberg.

De man was eerder die avond een proefrit aan het maken met de verkopende partij. Toen ze bij een tankstation aan de N281 stopten voor een technische keuring van de wagen, reed de man er vandoor, zijn medepassagier achterlatend. Het toeval wil dat hij even later op een verkeerscontrole van de politie stuitte op de Stationsstraat in Nuth. Tijdens deze controle werd de man gevraagd naar zijn papieren en toen deze gecontroleerd werden, ging hij er met hoge snelheid vandoor. De politie heeft geen achtervolging ingezet en kreeg enkele minuten later de melding dat er een auto tegen een boom was gereden op de Aalbekerweg in Hulsberg. De man was op slag dood. Er zijn twee getuigen van het ongeluk gehoord en de politie is op zoek naar een derde getuige die als laatste door de blauwe Volkswagen Golf werd ingehaald. De politie hoopt later vandaag de man te kunnen identificeren.

Heerlen: Twee 17-jarige jongens aangehouden met ploertendoder en wapenstok

Woensdagmiddag zijn twee jongens uit Landgraaf en Sittard op de Spoorsingel in Heerlen aangehouden omdat ze in het bezit waren van een ploertendoder en wapenstok.

Een agent had dit in zijn vrije tijd gezien en de collega's gewaarschuwd. Korte tijd daarna konden de beide jongens aangehouden worden en werden de wapens in beslag genomen.

Heerlen: Agenten ontdekken hennepplantage in tuin

Bij een voetpatrouille hebben twee agenten woensdagmiddag een zevental hennepplanten ontdekt die in een tuin stonden aan de Leienhoesstraat in Heerlen. De planten hadden samen een gewicht van een kleine 10 kilo.

De planten zijn in beslag genomen en op last van de officier van justitie vernietigd. Tegen de 46-jarige bewoner van het pand zal proces-verbaal worden opgemaakt.


---- --