Gemeente Scheemda


Project Energie Beter is pure winst!
04 oktober 2007

Op 1 oktober verrichtte gedeputeerde Rudi Slager de aftrap van het energiebesparingsproject Energie Beter. Dit project is gericht op energiebesparing, op de werkgelegenheid en op het terugbrengen van de (energie)kosten van mensen met de lagere inkomens.

Deelnemers aan Energie Beter ontvangen een bespaarbox met energiebesparende artikelen, zoals tochtstrips, radiatorfolie, spaarlampen en een checklist met handige bespaartips. Daarnaast krijgen de bewoners een persoonlijk bespaaradvies op maat van de energieadviseur.

Via Energie Beter wil de provincie Groningen ruim 13.000 ton CO2 per jaar besparen door de 20% laagstverdienenden in de provincie voelbaar en blijvend (gemiddeld zoân 150 euro per jaar) te laten besparen op hun energienota. Deelname is goed voor het milieu, goed voor de portemonnee én ook nog eens goed voor de werkgelegenheid, omdat zoân zestig langdurig werklozen worden opgeleid tot energieadviseur.

Energie Beter is bedoeld voor huishoudens in Groningen met een laag inkomen.

Doe mee aan Energie Beter en ga voor Pure Winst! Want als u zich nu inschrijft, ontvangt u gratis een bespaarbox met energiebesparende producten met een winkelwaarde van circa 50 euro. Er is een beperkt aantal pakketten per gemeente, dus reageer snel.

De Energie Beteradviseur bezorgt, samen met een monteur, de bespaarbox bij u thuis. De adviseur stelt een persoonlijk energie bespaaradvies op en de monteur brengt de producten meteen aan.

Folders en aanmeldingsformulieren liggen op het gemeentehuis in Scheemda en in de bibliotheek.

Meer informatie over deelname staat op de website http://www.energiebeter.nl/, maar in geval van vragen kunt u ook bellen met 050 5446145.