Gemeente Waalwijk Liberiaans gezin verlaat Waspik

Gemeente, politie en instanties stellen onderzoek in naar gang van zaken Liberiaans gezin

Gemeente Waalwijk, politie en andere betrokken partijen stellen een gezamenlijk onderzoek in naar de geëscaleerde situatie rondom het Liberiaanse gezin uit Waspik.
In dit onderzoek bekijkt de politie welke strafbare feiten nu exact hebben plaatsgevonden en wie daarvoor verantwoordelijk gehouden kunnen worden.
Betrokken partijen kijken bovendien naar het functioneren van het Plan van Aanpak dat is opgesteld. Het streven is om over circa zes weken meer duidelijkheid te kunnen geven over de resultaten. Dit is de uitkomst van het overleg tussen de betrokken partijen dat woensdagmiddag heeft plaatsgevonden.

In iedere wijk in Waalwijk wordt 2 x per jaar een wijktafel gehouden. Daarbij gaan het gemeentebestuur en diverse betrokken instanties in gesprek met inwoners. Op 10 oktober a.s. stond al de wijktafel in Waspik gepland. De bijeenkomst staat nu in het teken van deze zaak en is besloten. Hiervoor is gekozen omdat het van belang dat er in alle openheid en rust met elkaar van gedachten wordt gewisseld. Het gemeentebestuur en de betrokken instanties willen de ongewenste gebeurtenissen bespreekbaar maken. Burgemeester drs. A.M.P Kleijngeld nodigt de inwoners van Waalwijk in een persoonlijke brief uit (zie bijlage) naar de bijeenkomst te komen.

De media ontvangen op donderdag 11 oktober een persbericht met daarin een toelichting op het verloop van de avond.

Het Liberiaanse gezin heeft aangegeven niet meer in Waspik te willen terugkeren. Na gesprekken tussen de gemeente en een woningbouwcoöperatie is gisteren bepaald dat het gezin op korte termijn een andere woning beschikbaar wordt gesteld in Waalwijk. De exacte locatie wordt om privacy redenen niet bekend gemaakt. Het Liberiaans gezin is hiervan op de hoogte en heeft overigens aangegeven dat het geen behoefte heeft om de media te woord te staan. De gezinsleden willen zo snel mogelijk weer in rust en veiligheid het dagelijkse leven oppakken.

De politie doet een beroep op de inwoners van Waspik om zich te melden indien zij relevante informatie hebben over de incidenten. Tot op heden zijn er nauwelijks meldingen bij de politie bekend van mogelijke strafbare feiten. Ook zijn er in de zaak geen aangiften gedaan. Mensen kunnen zich bij de politie melden via het algemene nummer 0900-8844. Het is ook mogelijk om anoniem informatie door te geven, dat kan via 0800- 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Publicatie datum 04-10-2007