Gemeente Vlaardingen


Theatervoorstelling tegen schulden

04 oktober 2007

Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat scholieren gemiddeld meer geld uitgeven dan er binnen komt. Daardoor komen er steeds meer jongeren met schulden. Om jongeren zich meer bewust te maken van hun uitgavenpatroon heeft het Nibud de theatergroep Klasse Kunst gevraagd een voorstelling te maken. De voorstelling heet De verleiding en speelt in oktober op diverse Vlaardingse middelbare scholen.

De theatervoorstelling De verleiding van theatergroep Klasse Kunst daagt scholieren uit na te denken over hun eigen financiële situatie. De boodschap wordt met humor gebracht: gebrek aan geld is meestal niet het probleem, maar te veel willen uitgeven wel.

De verleiding sluit inhoudelijk aan bij het lespakket In&Out! en biedt docenten een aantrekkelijke manier het thema geld op school te behandelen.

De voorstelling wordt in ieder geval gehouden op het Accent College en het College VOS. De gemeente hoopt dat door deze voorstelling scholen het thema geld gaan bespreken in de lessen. Uit onderzoek blijkt dat vroeg leren omgaan met geld, problemen later kan voorkomen.