BedrijfsautoRAI

Peugeot Bipper: compact en geraffineerd rijplezier

(10/4/2007)
De Bipper is nieuw op de markt van auto's voor professioneel gebruik en deze kersverse Peugeot is bijzonder geschikt voor gebruik in een stedelijke omgeving. Met zijn lengte van 3,86 m en laadruimte van 2,5 m' is dit vernieuwende model een compacte en toch ruime aanwinst voor het bedrijfsautosegment van Peugeot. Dit segment ondergaat een volledige vernieuwing die werd ingeluid met de introductie van de Boxer in juni 2006.
De Bipper is vooral bedoeld voor bedrijfsmatige gebruikers die op zoek zijn naar een handige en wendbare auto die overal geparkeerd kan worden. Dankzij de asymmetrische achterdeuren en de schuifdeuren aan de zijkant kunnen gebruikers van de Bipper hun goederen eenvoudig in- en uitladen, zelfs als er maar heel weinig plaats is.

Door de handige en vernieuwende inklapbare passagiersstoel kan de auto worden omgetoverd in een mobiel kantoor of kan de laadruimte worden verlengd. Zo is de Bipper aan te passen aan de meest uiteenlopende en veeleisende gebruiksomstandigheden.

De motoren, een 1.4 l benzinemotor, 54 kW (Ë 75 pk) en 1.4 l HDi dieselmotor 50 kW (Ë 70 pk) worden geroemd om hun zuinige en milieuvriendelijke karakter dankzij hun geringe uitstoot (1.4HDi: 119 gr CO2/km). Bovendien kan de dieselversie geleverd worden met een elektronisch bediende, handgeschakelde versnellingsbak, wat ongekend is voor dit type auto.

Deze 2-Tronic genaamde versnellingsbak biedt een onmiskenbaar comfort voor bestuurders die geregeld in de stad rijden. Voor bedrijfsmatige gebruikers die heel wat uren in hun auto doorbrengen is die uitrusting een pre; het is immers rustiger rijden en ook het verbruik en de uitstoot zijn minder. Ook dat is een niet te verwaarlozen voordeel van de elektronisch bediende, handgeschakelde versnellingsbak .

Dankzij het sublieme rijgedrag, de moderne vormgeving, het robuuste, comfortabele en multifunctionele karakter en de lage gebruikskosten is de Bipper klaar om de stad te veroveren.