Gemeente Bedum


Waarderingsprijs vrijwillige inzet

04 oktober 2007
Dit jaar voor de tweede maal stelt de gemeente Bedum, in samenwerking met de Stichting Welzijn Bedum, twee waarderingsprijzen in voor vrijwillige inzet:

* waarderingsprijs voor een individuele vrijwilliger;
* waarderingsprijs voor een vrijwilligersgroep.

Inwoners van de gemeente Bedum kunnen voor beide categorieën kandidaten voordragen door het invullen van een eenvoudig formulier. Een deskundige jury kiest uit beide categorieën drie genomineerden en de uiteindelijke winnaars, die een fraaie prijs met oorkonde uitgereikt krijgen door wethouder Stoffer Jan Haan. De gemeente Bedum vindt het van groot belang dat duidelijk blijkt hoe belangrijk het vrijwilligerswerk ook in onze gemeente is; ze wil op deze wijze de waardering ervoor uitdrukken. Het kan gaan om vrijwillige inzet in de volgende sectoren:

* welzijn en leefbaarheid;

* zorg en dienstverlening;

* sport en vrijetijdsbesteding;

* kunst en cultuur;

* natuur en milieu;

* samenleving, politiek en kerk.

Als (minimale) eisen, aan kandidaten te stellen, gelden:
* De vrijwillige inzet is gedurende meerdere jaren getoond in één of meer van de genoemde sectoren;

* De vrijwillige inzet is onbetaald verricht (eventueel behoudens in vrijwilligerswerk gangbare vergoedingen);

* Betrokkene is inwoner van de gemeente Bedum;
* De vrijwillige inzet is controleerbaar voor de jury.

Hoe gaat één en ander in zn werk, van kandidaatstelling tot uitreiking?

* U kunt een individu en/of een groep als kandidaat voordragen; u kunt daartoe gebruik maken van dit formulier. Er is een kort reglement van toepassing.

* U beantwoordt de vragen en stuurt uiterlijk 20 oktober 2007 het ondertekende formulier in.

* In november 2007 maakt de jury, bij voldoende kandidaten, drie individuele vrijwilligers en drie vrijwilligersgroepen bekend; in de plaatselijke krant worden deze genomineerden aan u voorgesteld.
* In november/december 2007, tijdens een speciale bijeenkomst, worden in aanwezigheid van de genomineerden de winnaars bekend gemaakt en vindt uitreiking van de prijzen plaats. Uiteraard wordt daar uitvoerig verslag van gedaan.

Doe mee en zet een persoon of groep in het zonnetje die het verdient!!

Meer informatie is verkrijgbaar bij de Stichting Welzijn Bedum, p/a de Vlijt 1, 9781 NP Bedum, tel. 3015549. Ook op de site van de Stichting Welzijn Bedum vindt u meer informatie.