Gemeente Almelo

Onderhoud verhardingen en aanleg snelheidsremmende voorzieningen Keursweg en Hoeselderdijk

4 oktober 2007 - Op maandag 10 september is de Gemeente gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de Keursweg en de Hoeselderdijk. Daarnaast worden bermen en sloten hersteld en worden drie snelheidsremmers in het wegdek aangebracht.

Wat en waarom
Onderhoud wegen en bermen: het asfalt van de Hoeselderdijk (tussen Breesegge en Zomerdijk) en op de Keursweg (tussen Hoeselderdijk en gemeentegrens) is op veel plaatsen gescheurd en verzakt. Door de toegenomen verkeersintensiteit is het wegprofiel te smal geworden en zijn bermen en bermsloten verzakt. Ook de bochten bij de kruisingen met de zijwegen bleken te krap.

Van delen van de weg wordt het asfalt van de toplaag afgefreest en wordt een nieuwe laag asfalt aangebracht. De bermen worden verstevigd met grasbetontegels. Bermen en sloten worden opnieuw met grond geprofileerd en ingezaaid.
Snelheidsremmers: de gemeente Almelo heeft enkele jaren geleden, in overleg met de gemeente Wierden en Regio Twente, besloten om het landelijke gebied ten westen van het Twentekanaal als 60 kilometerzone aan te wijzen. Dit heeft als doel om het verblijfsklimaat op het platteland te verbeteren onder het motto duurzaam veilige weginrichting.

De periode dat de Hoeselderdijk en de keursweg afgesloten zijn voor verkeer wil de gemeente Almelo benutten om daar alvast enkele verkeersdrempels aan te leggen. Het gaat hierbij om het type drempel dat ook is toegepast in het gebied tussen de Entersestraat, de Lohuisstraat, de A1 en het Twentekanaal. Voor dit type is heel bewust gekozen omdat deze drempels niet hinderlijk zijn voor landbouwvoertuigen. In het gebied, waar deze drempels nu liggen, blijken ze goed te functioneren.

Met de aanleg van de drempels loopt de gemeente vooruit op de inrichting van een groter gebied als 60 kilometerzone, later dit jaar. Dit gebied wordt begrensd door de Breesegge (deel haaks op het kanaal loopt), de Kanaaldijk, de Entersestraat en de gemeentegrens met Wierden.

Wanneer
De voorbereidingen zijn nu afgerond en de Gemeente Almelo heeft aannemer Reef infra BV de opdracht gegeven voor de uitvoering. De werkzaamheden zijn gestart.

Tijdsduur
De werkzaamheden nemen ca. 7-8 weken in beslag, afhankelijk van de weersomstandigheden. We hopen het werk in de tweede week van november (week 45) af te ronden.

Gevolgen voor het verkeer
Om de werkzaamheden aan de rijbaan uit te voeren worden de weggedeeltes gefaseerd afgesloten voor het verkeer. Voor de duur van deze werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid.

Contact
Voor vragen over planning en uitvoering kunt u tijdens de werkzaamheden contact opnemen met de opzichter van de gemeente, de heer T. Rietveld tel. 06 388 25 022. Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen over dit project kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer C. Bekhuis, tel. 0546 541956.