Gemeente Almelo

Herinrichting Buitenhaven Oost

4 oktober 2007 - Op maandag 3 september is de Gemeente gestart met de reconstructie van de Buitenhaven Oost.

Wat en waarom
Onderhoud verhardingen: de verharding van de rijbaan is versletenen daardoor erg slecht. De keien in de rijbaan liggen ongelijk en er zijn veel verhardingsmaterialen gebroken. Het beeld aan de havenkade is erg rommelig door achterstallig onderhoud en de lappendeken die is ontstaan door verschillende kleine ingrepen die in de afgelopen jaren in het openbare gebied hebben plaatsgevonden.

Het maaiveld wordt opnieuw ingericht met een nieuwe asfaltrijbaan van voldoende breedte met aan weerszijden stroken met betonstraatstenen. Renovatie riolering, (ver)leggen kabels en leidingen: de herinrichting wordt gecombineerd met het renoveren van de onderliggende riolering en het (ver)leggen van kabels en leidingen.

Wanneer
De werkzaamheden worden van week 36 tot en met week 45 uitgevoerd.

Tijdsduur
De werkzaamheden nemen in totaal ca. 10 weken in beslag, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Gevolgen voor het verkeer
Om de werkzaamheden aan uit te kunnen voeren wordt de Buitenhaven Oostzijde tussen Grintweg en Buitenhavenweg van één zijde afgesloten. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden zijn de bedrijven aan de havenkade via de zijde van de Grintweg of de zijde van de Buitenhavenweg bereikbaar. Een aantal bedrijven zijn tijdelijk mogelijk alleen via een achteruitgang aan de Steenweg bereikbaar. Eén en ander is met verwijsborden ter plekke aangegeven.

Contact
Voor vragen over planning en uitvoering kunt u tijdens de werkzaamheden contact opnemen met de opzichter van de gemeente, de heer H. Beverdam tel. 06 20403157. Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen over dit project kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer C. Bekhuis, tel. 0546 541956.