Gemeente Bussum

FusiePeiling in volle gang

Deze week is de FusiePeiling van start gegaan. De folders met stemkaarten zijn verspreid en de stemmen stromen al binnen!

Afgelopen weekend hebben de raadsleden van Bussum veel Bussumers overtuigd om te gaan stemmen. Want door te stemmen kunnen de inwoners aangeven waar zij de grens leggen.

Twee varianten

U kunt deze en volgende week uw stem laten horen over de mogelijke fusie van de gemeente Bussum met andere gemeenten. Wilt u dat de gemeente samengaat met Naarden en de Hilversumse Meent of met Naarden, Muiden, Weesp en de Hilversumse Meent: waar legt u de grens? Waarom een FusiePeiling?

De gemeenteraad houdt nu deze unieke FusiePeiling, om zeker te weten dat zij zich inzet voor de variant die u kiest. De raad neemt de uitslag van de peiling over als meer dan 4.000 inwoners hebben gestemd en er een meerderheid is voor een variant. Dat wil zeggen, de gemeente Bussum gaat zich inzetten voor de variant die u kiest en geeft dat als inspraakreactie aan de provincie Noord-Holland. Het parlement beslist uiteindelijk.

Stem mee!

Wilt u mee stemmen? Dat kan door uw keuze aan te geven op de stemkaart en deze zonder postzegel op te sturen of in de stembus op het gemeentehuis te doen. De kaart moet vóór 15 oktober in ons bezit zijn. Wilt u liever stemmen via internet? Dat kan ook. Tot 15 oktober kunt op www.fusiepeilingbussum.nl uw stem uit te brengen. U heeft dan wel de persoonlijke code nodig die op uw stemkaart staat. Elke stemgerechtigde mag één stem uitbrengen.

Meer informatie

Wilt u praten met de raadsleden over de voorgenomen fusie? Op zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 13.00 uur zijn zij in het centrum en van 13.00 tot 14.00 uur bij het winkelcentrum aan de Koekoeklaan. Op donderdag 11 oktober van 11.00 tot 13.00 uur lopen zij op de markt. De voorgeschiedenis van, en achtergrondinformatie over, de fusie vindt u op . Deze informatie kunt u ook inzien bij de centrale balie van het gemeentehuis en in de bibliotheek.