Gemeente Ferwerderadiel

Wethouder Talsma sloeg officiële paal "Hof van Hallum".

04-10-2007 10:55

Afgelopen vrijdag, 28 september jl, sloeg wethouder H. Talsma de officiële paal van het nieuwe wooncomplex "Hof van Hallum" in het centrum van Hallum. De wethouder deed dit in het bijzijn van de heren Hagenaars (directeur woningstichting) en De Jong (directeur Interzorg).

Na een voorbereidende periode van 3 jaar kon dan eindelijk de officiële paal worden geslagen. Waar voorheen de fabriek van Hellema stond verrijst in de toekomst een wooncomplex dat zal bestaan uit 12 verzorgingswooneenheden met 2 centrale woonruimten, 14 seniorenappartementen
en 6 eensgezinswoningen. Deze laatste woningen kunnen uitgebreid worden met een wooneenheid voor een zorgbehoevende bewoner. Het wooncomplex is zowel voor senioren als voor jonge gezinnen. Het complex kost in totaal EUR 6,3 miljoen en is in nauwe samenwerking tussen de woningstichting Noordwest Friesland, Interzorg en de gemeente gerealiseerd. Hoewel het project onder de naam "Hof van Hallum" tot stand is gekomen zal de naam wellicht in de toekomst worden veranderd in "Offinga State".